special for you and me ! watch out !

Friday, December 30, 2011

5 Days 4 Destinations

Assalamualaikum ! 


hi korang ! seperti yang dijanjikan dalam Im Home !
ni nak cite mane p 5 hari menghilang nie :) heehe , sudi2kanlah diri membaca ye ..

Ahad , 25hbDec
#1st Destination , PD .
geng riders abah mengendalikan cuti nie .

Presiden Riders @ abah kim memastikan anak2 buahnya kenyang 

sembang tengah malam geng riders .

family dari singapore yang baik hati belanja sewa homestay .

masak2 kali ni semua dikendalikan oleh pihak lelaki je .

yang perempuan semua duduk2 tengok tv , tggu makanan siap :P hehe !


kim macam biasalah ! main dengan kanak2 .

nie cume ade 4 family je , yang lain dah balik :)

bagus juga percutian kali ni , walaupun aktiviti dlm rumah je , tapi alhmdulillah , dapat mngeratkan silaturrahim . sebelum ni , geng2 riders je yang kenal , sekarang sesama keluarga geng ridres pun kenal jugakan :) 

p/s : aktiviti kat pantai xde gmbar 
sebab kim x pergi . hehe ! 

Isnin , 26hbDec
#2nd Destination , Johor Bahru .
ni kampung kim sebelah abah .
tidur sehari je . sebab rumah nie tak de kipas dah .
baru je beberapa hari yang lepas rumah nie dimasuki pencuri , so , semua kipas2 telah dicurinya .
lagipun grandparents kim dah jarang balik kampung nie , mereka lebih suka tinggal dirumah anak2nya :) 

Selasa , 27hbDec
#3rd Destination , Mersing .


inilah bilik yang kami stay .

tengok TV kat tempat makannya :)

dari pemandangan atas . tepi laut je ni . sejukk ...

p/s : tepi laut lagi cutinya .. hehe !


Rabu , 28hbDec
#4nd Destination , Ulu Jempul Pahang .

ini pun kampung kim juga sebelah ibu .
sempat jugalah makan2 rambutan kat sini . bergugus-gugus . hehe !

------------------------------------------------------------------------------------ 

aha ! itulah ceritanya selama 5 hari nie .
Alhamdulillah , semalam kim selamat sampai ke rumah ini .
segalanya berjalan lancar , walaupun takdelah sehebat percutian tahun2 lepas kan kan .
sebab tahun nie dah tak tahu nak pergi mane dah . hehe ! 

SELAMAT BERCUTI !
lagi bape hari nak sekolah dah nie adik2 .
kim pun dah nak masuk University nie .





Thanks for READING . Datang Lagi :)

16 cuit2 manja:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,mmg jalan sakan la kamu ea dear..

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

mmg mcm tulah gayanyaa !! heee ~~

yad'z said...

wah... seronoknya die hepi2 holiday.. =)

smilenajah93 said...

yad'z

best best !

Miss Nadya said...

alhamdulillah...bestnye lah..jeles ni..

kim suka kanak2 eh??hehe

P/s :: tak boleh syg..itu mcm spam..:)

smilenajah93 said...

Miss Nadya

ehh ! mstilah suka kak ! hehe !

hm , puh mcm tu ! ok2 thanks kak :O

cik Kartun said...

kimm.. nape CK langsung xleh bace ape yang kim taip????

kuar natang kotak-kotak jer :(

cik ayuni said...

wa, melancong abiz ah kim!!

tya omar said...

pasni ajak aku kalau nak jalan. haha

smilenajah93 said...

cik Kartun

mesti lappy problem tu , try refresh balik :)

smilenajah93 said...

cik ayuni

haha ! before tak berkesempatan ... hehe ~

smilenajah93 said...

tya omar

kalau ak ajak nanti jangan kau xnk pulaa ~ haha !

cik Kartun said...

yes dapat bace dah! hehehe waa.. meriah ko cuti cik kimah oii.. hehehe

smilenajah93 said...

cik Kartun

tu pun x bape nk meriah tau . hee ...

Yasmin Aris ♥ said...

Eee .. best nyee .
Dah lame family tak buat cemni ..
Jelez2 T-T

diaRY hDUpku said...

waa. bestlha dpt jalan2 cuti sekolah ni >.<