special for you and me ! watch out !

Wednesday, December 7, 2011

Kenapa Blogwalking ?

Assalamualaikum Kawan2 :)

ape khabar ? dah makan ? dah minum ?
ish kim ni , asik join GA je . bosan aku tengok blog die . nak GA lagilah tu .

alah , korang , sorry . kali ni bukan GA okay . hope korang sudi lagi bace entry kim nie .

berpandukan tajuk atas tu , ape yang korang terfikir kat benak ?
hm , ade sesetengah blogger suka blogwalking dan ade juga sesetengah blogger yang tak suka blogwalking .
*baik ak tulis blog aku je , tak payah nak sibuk hal orang lain .*aku kan hot , nanti ade juga orang singgah blog aku .

alahai cik adik , kakak , abang .
janganlah ade fikiran macam tu .
kita ni hidup bermasyarakat .
hot mane pun kalau menyombong , orang akan menyampah juga nanti .

tak nak merepek cakap banyak . kat sini kim just nak share dengan korang , kenapa perlunya blogwalking

1 . Dapat Maklumat

sesetengah orang sekarang ni dah tak beli dah surat khabar , kadang2 nak tengok berita pun xminat . semuanyaa kat internet . so , bile korang blogwalking , sesetengah blogger akan menyiarkan menulis mengenai isu semasa yang berlaku didunia . so , time ni lah korang nak tambah ilmu pengetahuan , maklumat semasa dan sebagainya .

2 . Menyelami Ragam Kehidupan

ape yang berlaku dalam hidup korang mesti tak sama dengan orang lain kan . so , kadang2 bile bace entry orang mengenai pengalaman , kehidupan mereka , secara tak langsung kita boleh jdikan sebagai pengajaran dan cube untuk menjadi yang terbaik . dan kadang2 perkara yang ditulis oleh blogger lain boleh dijadikan sebagai tips dalam kehidupan seharian :)

3 . Tambah Kenalan
    
aha ! ini korang mesti suka kan :) mengenali kawan baru . perkataan lain dier follower lah . hehe ~ bile korang blogwalking and tinggalkan jejak dan blog seseorang tu secara tak langsung blogger tersebut akan singgah balas di blog korang juga nanti . kalau tak semua pun , seorang dua pun ok kan . sekurang-kurangnya tak delah korang rase sepi je tengok blog korang tanpa orang singgah kan kan . trafik pun boleh bertambah .

dah bacekan ? ini bagi pendapat kim lah .
kalau korang pulak , kenapa blogwalking ? sharelah ye kat komen :)

sumber gambar En Google




Thanks for READING . Datang Lagi :)

21 cuit2 manja:

kura said...

kura bw sbb kura bosannnnn. Eheh. hahah

nurhafizsa said...

sama pendapat mcm akk najah...tanpa blogwalking tak dapd fisha jumpe akk najah.. :D

smilenajah93 said...

kura

alahai , sian kura :) xpe2 , selalu2la bw blog kim ye :)

smilenajah93 said...

nurhafizsa

yeah ! betul tu ~ hehe ~ seronok kenal awak :)

syieda ;) said...

bw best! boleh kenal kenal ;)

msredcheesecake said...

Saya bw selalunya sebab ke 3 tu....

Wira Azhar said...

yup..betul..dapat kenal-kenal

cik ayuni said...

btol 2 kim..suke BW..ye lah cuti nih mmg ni je lah keje aq..ngan lappy..ape lg BW lah

smilenajah93 said...

syieda ;)

betul2 :) jom kenal ;)

smilenajah93 said...

msredcheesecake

ramai juga orang akan cakap mcm tu :)

smilenajah93 said...

Wira Azhar

tengok , ade lagi yang ckp :)

smilenajah93 said...

cik ayuni

haha ~ kau x yah cakap pun ak dah tahu . hehe . yelah , selalu2lah BW blog ak yea :)

cik Kartun said...

CK suke komen entry org! hehehe
n BW cari sumber inspirasi perbaiki klmhn blog sndri..

p/s bape ari nie bw jer..rindu nak taip entry :(

nuyui a.k.a miss YUI said...

antaranya spt diatas la syg..

apa slhnya bw.. syiokkk!!

Muna rahimah said...

Munaaaa suka blogwalking . lagilagi dekat blog ni ^^

smilenajah93 said...

cik Kartun

haha ~ samalah kita :)
btul2 :)

p/s : knp CK ?? ok x nie ~~?? sedihlah dh lme x bace blog CK

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

heeee ~~ betul2 . bestkan kan ~

smilenajah93 said...

Muna rahimah

amboi , muna ! bodek yeeee ~~ nway ! thanks ~

Bella Roast Almond said...

seronok bw sbab suka bca blog org slain dpt mklumat..:)

comel2 pulak tu blog..suka..:)

Bella Roast Almond said...

seronok bw sbab suka bca blog org slain dpt mklumat..:)

comel2 pulak tu blog..suka..:)

Bella Roast Almond said...

seronok bw sbab suka bca blog org slain dpt mklumat..:)

comel2 pulak tu blog..suka..:)