special for you and me ! watch out !

Friday, December 9, 2011

Kemalangan 1 Malaysia

Assalamualaikum :)
hm , ape yang korang fikir bile bace tajuk tu ??
*lawak pula bace tajuk kim uh 
*huh , kenapa kim ? ok tak ?
*kemalangan pun ade satu malaysia? haha ~

kemalangan berlaku antara tiga kereta 
Proton Saga (cina)
Van Perdagangan Ford (india)
Toyota Innova (malay)
sebab tu lah satu Malaysia :P hehe ~

ok , jom bace ape yang terjadi nie .
kejadian ni baru je berlaku dalam pukul 3.30petang tadi .
dalam pejalanan dari banting ke nilai . jalan jammed sangat mase tu . then , ade pula satu kereta nie nak keluar dari simpang , keluar sikit2 hampir nak tutup jalan . kalau nak lepas dari kereta tu , kenelah elak sikitkan . so , bile elak , tak perasan pula depan tu kereta dok brek2 . mase kim lalu tu pun alhamdulillah sempat lagi brek . tengok kereta belakang ok dah break then dok rileks dalam kereta . Tetibe , dengar bunyi kuat hentakan dari belakang kereta kiteorang . huh , pelik sebab tengok tadi van belakang dah break . hm , ape lagi . ke tepi then keluar . padanlah , jadi kemalangan tu , ade kereta proton langgar van tu , secara tak langsung , van tu pun terlanggar Innova kiteorang . 

kereta ni paling teruklah .
kereta yang langgar belakang van bawah nie


then , van ni pula langgar kereta kitaorang .
hm, jenuh jugalah van ni . depan belakang prob .

inilah Innova kami yang dilanggar dari belakang .
sekali tengok macam ok je kan ~
hm , kalau korang tengok betul2 memang nampak kesannya .
memang nampak sikit , tapi kalau nak repair balik ,  banyak juga tu .


bincang punye bincang , akhirnya kami buat keputusan pergi Balai Polis berdekatan .
buatlah laporan ape yang patut . hm , first time juga ni kim masuk balai polis buat laporan . sebelom ni masuk balai untuk urusan latihan kawad je :P hehe ~ 

pergi kat ...
lapor kat ... 
 ibu tengah buat laporan ~

berhati2lah dijalan raya k . 
kalau nak memandu tu kene berpandangan luas .
semua celah yang dekat dengan kita kene amik kira .
jangan jadi pemandu yang cuai yang boleh meragut nyawa sendiri and orang lain juga 
pesanan buat kim and semua :)


Thanks for READING . Datang Lagi :)

12 cuit2 manja:

PeJuAnG CinTa said...

wow.. untung lah.. inova ~

CekbOlat-bOlat said...

kirim salam ibu ^^

smilenajah93 said...

PeJuAnG CinTa

namyaklah kau punye untung ~~

smilenajah93 said...

CekbOlat-bOlat

eiceh ! hehe ~ okeng !

nuyui a.k.a miss YUI said...

nsb xder apa2 kan..

Miss Nadya said...

family kim ok tak??
dugaan..sabar ye..nak repair tu yg mlas tu..

claim insuran la ea??

p/s :: nanti nad buat bloglist kim join taw..:)

cik Kartun said...

cuak2..sape yg drive nie?? kim erkk? :p

mazmiesya (-_-) said...

alhamdulillah.... saudari dan keluarga tak apa2....

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

tu lah ~ alhamdulillah :)

smilenajah93 said...

Miss Nadya

alhmdulillah semua tak de ape2 :) aahlah , tapi bukan insuran kiteorangl;ah , insuran kerete yang langgar :)

p/s : ok kak nad ! sebab kak nad! mesti join :)

smilenajah93 said...

cik Kartun

tau xpe ~~ hehehe . hm , kimlah , tapi mase report cakap ibu kim yang mandu . takut lesen P terbang je ~ hehe ~ tapi kalau ye pun x sebab bukan salah kita kan ~

smilenajah93 said...

mazmiesya (-_-)

alhamdulilah ~~