special for you and me ! watch out !

Tuesday, October 25, 2011

snek sedap ! jom cuba :)

selamat petang semua . kali ni nk post lagi . jenuh la korang nk membacanya tiap2 hari . haha . 

post kali ni nk cerita sikit pasal snek kegemaran kim . hehe . sangat murah n senang didapati :) wahhaa ! disebabkan kim suka sangat makan masam , so , inilah snek kegemaran kim . *uih , sedap ke ? kalau busan2 , xde koje nk buat , sambil menghadap lappy or menonton televisyen , sambil menonyoh dimulut :) hehe . mcm gaya sireh pun ade . tapi ni stail masam la . *xtau la pulak sireh rase ape . hehe . hm , korang nk try ? *mcm mane ? aha , nk bgtau la ni :) 

senang gile nk buat die . korang buka peti ais kat rumah korang tu , cari limau kasturi . potong bahagian atas sikit . then , cari asam boi kat kedai2 sebelah rumah korang . cari lah yang halal k :) lpas tu cocok je dalam limau tu . *mcm mane nk cocok ? ouh , senang jelah , kira masukkan asam boi tu dalam limau tu lah . mcm gmbar sebelah ni :) then , tonyoh je lah kat mulut . wow ! sedapnyaaa ! terliur pula ni . hehe . korang jom lah try pula :)


SELAMAT MENCUBA :)




limau kasturi + asam boi jep :)

Thanks for READING . Datang Lagi :)

15 cuit2 manja:

PeJuAnG CinTa said...

hahahah kecik2 dulu suke r aku makn mcm nie... best ~ asam beli kat kedai runcit tepi rumah je xD

Nicko Zulkarnain said...

-___-''

Nicko Zulkarnain said...

-___-''

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg besh ni..

terasa masam manis..

pastu cirit..waaa..

smilenajah93 said...

pejuang cinta :


hahah ! ak makan dri kecik sampai sekarang tau . hee ~:)

smilenajah93 said...

nicko :


aha ! jom lah rase :)

smilenajah93 said...

kak nuyui :

besh amat sangat la kak !
sekali makan nk lagi . xtahan . hehe
hm , ahaks ! kdg2 cirit pun besh gak . hehe !

cik fyza said...

sama spesies dgn fyza la ni.. suka makan asam2 ni.. sampai meggi pun asyik bedal yg tomyam aja sbb masam :p

smilenajah93 said...

cik fyza :


haha ! sama lah kita . mmg amat sangat gile masam ni . hek hek . huh . tomyam lagilah teramat suka . ngeh ngeh !

Miss Eiza said...

wah dah lama tak pekena mcm ni....

ayiel said...

waaa!gila kim~
ak baru wat mende alah tu ptg td!hahahaha

smilenajah93 said...

miss eiza :

aha ! jom pekena skali :) heee :)

smilenajah93 said...

ayiel :


aha ! yeke . wahhhhh ! dapnyaaaa . terliur kottt . grrr :)

Izyan Masri said...

WUWUWU.NAK TRY TAPI TAKMINAT MASAM2 NI T_T

smilenajah93 said...

izyan masri :


jom lah cube . skali cube nk lagi :)