special for you and me ! watch out !

Monday, October 24, 2011

Asal nama Kim




hm , dlm post yang lalu kim ada post pasal mualaf segala kan . ok , kali ni , kim nk share sikit mengenai nama kim ni pulak . haha ! sebenarnya nama kim ni baru jugalah wujud selama kim hidup 18 tahun kat dunia ni . masal umur 17 nama kim ni start then hingga lah sekarang lekat sampai blog ni pun guna bahasa diri kim :) facebook pun guna nama Kim Najah . haha ! lama glamour :P

macam yang kim katakan tadi , name ni baru wujud waktu kim form 5 . *cepatlah ckp , mcm mane boleh wujud ? yelah , nk ceritalah ni . xsabar lah korang ni pun . ceritanya bermula . . . *haha , poyo jep !

ok , selalunya bila form 1 baru masuk sekolah kiteorang , mereka akan melalui satu program yang dinamakan TARBIYAH WALQIYADAH . program2 ni akan dikendalikan oleh senior2 form 5 macam kiteorang ni . and dah menjadi kebiasaan , nak bg adik2 kita kenal kami yang senior ni , kami akan adekan satu program mengenali senior2 . so , kami akan menggunakan nama singkatan untuk mintak adik2 ni cari nama sebenar kami . yang kim ni pulak susah sangat nak carik sebab memang sejak azali orang panggil najah . so tak tau nak letak nama apa . then , tetiba ade kawan cadangkan nama kim tu . amik dari nama penuh juga najahaKIMah uih , mase tu peminat setia korea lah katakan . so , seronoklah guna nama tu . hee . so , bila hari taaruf tu , semua adik2 dok panggil "kak kim" . then , bile masuk PLKN , saje je lah nak tukar mood , gunalah nama kim tu . haha . bile bercakap dengan orang yang baru kenal dah terbiasa pula membahasakan diri nie kim . haha . *lah , mcm tu je ke . bosan . mcm tu jer lah ceritanya alah , bosan ke . sorry . xdelah menarik pun . tapi saja je nak share petang2 ni :) sekurang2nya tahu jugalah serba sedikitkan mengenai diri ini :) tapi ketahuilah nama ini wujud dari nama sebenar juga . bukan bermakna im chinese ye :) tapi act , adelah sikit keturunan cina tu . hehe .

then , bile masuk UIA ni , biasalah kan ade group2 UIA kat FB .
 so , bile join group2 tu , msti orang x kenal masing2 kan . komen je
then bile join society kat UIA tu n memperkenalkan diri 
"nama saya najah hakimah" 
ramai jugalah orang cakap , 
"ouh , kau ke Kim Najah ?"
"Kim Najah ? kau kenal die ?"
"haha , nama glamour dielah ." *glamour lah sangat
 dalam hati kim cakap , "eleh , padahal tengok FB ."
haha , bile ingat balik , rase lawak je . heee . 






kim join society econs :)

Thanks for READING . Datang Lagi :)

11 cuit2 manja:

nuyui a.k.a miss YUI said...

owh..gtu asal nya ea kim najah..hehe..

smilenajah93 said...

sorry lah kak . busan jep xde keje . heee ~

Mawadd Zainal said...

hai KAK KIMM :)

smilenajah93 said...

eiceh ! adik junior dh sampai dh . haha ! baru komen sayang ? :P hahaha ~

SITI NURUL SYAFIQAH said...

woiy~ aku pnah ckp gtulah.. 'ouh,kau ke kim najah?' hahahaha!terasa beb!

bloghok said...

wahhhhhh

NOVA said...

waahhh.. blogg dia.. purpe gituh... hehehhe :)

smilenajah93 said...

siti nur syafiqah :

wahhhhaaaa ! kau pun ade cakap . act ramai lagi yang cakap kott . heee ~

smilenajah93 said...

bloghok :

heeeee~

smilenajah93 said...

NOVA : wahhaaaa ! my fabret color ! purple blue ! :)

NazuerahAzhar said...

0ouh. mcam tu..