special for you and me ! watch out !

Tuesday, October 18, 2011

kemalangan

hm , lamenye x update blog nie . 
knp otak ni kosong erk nk update post .
kalau dulu , idea mncurah2 nk update . 
hm , ni pun saje la nk update sikit2 .
 just nk bgtau rutin harian ku . agaga . 
yg selebihnya duduk2 kat rumah . 
aha ! x jd lah . nk cerita mengenai khamis 13hb10 minggu lpas . 
tu adalah hari yg agak malang buat kim . aigoo . 
3 kemalangan menimpa . ok , cerita satu2 k . 

first : pagi2 g hntar adik perempuan g skolah , time balik uh , nk masuk perkarangan rumah , dpan pintu tu , adela pula sink yg x gune . ntah mcm mane , terlanggar sink tu . motor pun jatuh sikit . pergh ! sakit kott . aduhh . alhmdulillah sikit je . tp kesakitan uh terasa la juga . agagaga . sabar je lah .

second : ptg pulak , hantar adik lelaki g skolah sesi petang . ntah ape ade dlm kpala . time nk berhenti dpn sekolah uh , terlanggar la pulok motor sebelah tu . yaAllah betapa sentapnye hati . alhmdulillah langgar sikit je . budak2 nie kalau jalan x tgk kiri kanan . sesedap je die g lintas depan uh . mane x nye brek mengejut . (*salahkan org pulak najah nie) aigoo~ tu yg terlanggar sikit tu . alhmdulillah x ape2 .

third : whoa! ni lagi best , bawak toyota Innova lagi . huh , act mmg dh lulus JPJ , tp lesennye x dpt lagi . tp ntah knp pulak ibu bg bawak kete nie . huh , yg kim nie ppun mmg la x kn lpas kan peluang . gune je lah . hehe . yelah , slalu bawa kete kancil je . nie skali kene Innova . huh , gk ngeri juga lah . tapi buat cool je . skali , tgh jalan2 tu , boleh pulak ade lori besa kat depan . huh ! skali tgh laju2 uh , boleh pula lori tu brek . pergh ! yg ak nie pulak bengong . dh nk dekat baru nk brek . uih , mmg dekat giiler lah brek . then , ak pun try la nk potong lori tu . agak gelabah sebab byk kete blkang hon hon . ak dengan selambenye jalan sebelah lori tu n x sedar yg cermin sisi kiri tu x lepas . skali jalan , prakkkk !!! pecah kot cermin uh ! mane x nye langgar lori tu . aigoo , skali depan tu ade polis lagi . yaAllah , punye kencang jantung ak . pastu ak teringat balik , "padan la lori tu berhenti , ade polis kt depan rupenye" . then , mak ak pun suruh ak buat selambe je. "rileks along , rileks , buat x tau je polis tu" . alhmdulillah polis tu x perasan cermin sisi tu pecah , then lpas juga polis tu . jauh je sikit dri lori tu , ak pun bertukar seat dengan mak ak . huh ! horror . dengarlah bebelan mak ak kat sebelah . hehe . nk buat mcm mane , dh salah sendiri . hehe . 

lebih kurang mcm nie la cermin sisi tu , 
tapi terlipat kedalam , 
cermin pecah . sebelah kiri . 
atas nie gmbar curi kat encik google je . hehe~


aha . truk x hari ak hari ni ? aduh . semua tu pengalaman . 
huh , lpas nie kene slalu berhati2 lagi najah . jgn gelabah sangat . hee . 



ape komen ? komen ? hehe ~

Thanks for READING . Datang Lagi :)

14 cuit2 manja:

afiqahairil said...

yaAllah..nasib baik Najah masih selamat.
alhamdulillah. (:

nuyui a.k.a miss YUI said...

akk lak gerun baca!!

nsb xder pape..

smilenajah93 said...

afiqahairil : huh , agak la weyh . hari yg amat menggerunkan . aigooo~

smilenajah93 said...

kak yui : agak la kak . akak bace pun dh gerun , apatah lagi saya yg mengalami . agagag~

Anonymous said...

alhamdulillah,najah tak ape2.. hehe,pengalaman tu mendewasakan.. tq 4 sharing

smilenajah93 said...

hm , alhmdulillah . ye , stuju itu . most welcome ! :)

Lily_Omar said...

haha...amala sgt kn xupdate blog ko 2!

kemalangan mematangkn usia....

smilenajah93 said...

lamalah juga. hehe . hm , yeekah ??

cino said...

wahh , bnyk btol xcident . xpe2 . tu sume pengalaman .

Muhammad Adam bin Roslan said...

ok2 next time hati2 najah.. :)

smilenajah93 said...

tau xpee cino . hari yg aigoooo ~ haha !

smilenajah93 said...

adam : ye ! insyaAllah :)

mc'yun.. said...

scary gilerr bg aq yg x lulus aq Jpj nie...adoiii, ini m'buatkan adrenaline semakin memuncak nie...

smilenajah93 said...

mc'yun : alah , JPJ rileks je weyh ! kejap je dpt , kalau dh rezekilah . haha .