special for you and me ! watch out !

Tuesday, November 22, 2011

Print Screen

jom tengok blog c kecik yang bertanya nie :) KLIK SINI



tibe2 ade seorang hamba Allah tanya kim mengenai Print Screen ni . 
aha , macam mane caranya , jom terjah :)

1 . korang cari gambar yang korang nak amik tu kat center lappy korang
2 . kat keyboard korang , mesti ade satu key yang tulis PrntScr
3 . korang tekan je button tu . 
4 . bukak Paint yang ade kat lappy korang
5 . pastekan print screen korang kat situ . 
6 . cropkan bahagian yang korang nak dan copy
7 . bukak new paint dan Pastekan semula bahagia yang korang dah crop
8 . if korang nak edit sikit2 , terpulanglah .
9 . Save As kan 

siap ! 

SELAMAT MENCUBE 
if menjadi komen2lah yea :)




Thanks for READING . Datang Lagi :)

12 cuit2 manja:

nuyui a.k.a miss YUI said...

akk xpaste semula..adjust situ aje..huhu..

rajin kamu!

nurul asyiqin said...

terima kasih... :D

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

haha ! yeke . hehe ~ terlebih rajin pulok . heee ~

smilenajah93 said...

nurul asyiqin

welcome dear :)

kim heeruul said...

senang je ..hihi

Yasmin ♥ said...

Gune snipping tool je . Lagi sonang . hihi

smilenajah93 said...

kim heeruul

senang2 :)

smilenajah93 said...

Yasmin ♥

ouh ye , boleh la ajarkan pula lepas nie :)

cik Kartun said...

huhu rajin nye die..:)

smilenajah93 said...

cik Kartun

hehe ~ terajin la pulok ~ heee !

Saiazuan said...

huhu rajin wat tutorial :D

smilenajah93 said...

Saiazuan

ade orang tanye m tu terrjin tu :)