special for you and me ! watch out !

Friday, November 25, 2011

M . A . I . D

hi peeps :)


sedar tak sedar , harini belom update blog lagi . hehe . 
ok , kali ni kim nak cerita mengenai novel yang kim baru habis bace . 
korang ingat lagi tak Entry ini . 
aha , dan disebabkan komen kat bawah ni ,
jadi , kim nak jugalah cerita sikit pasal novel nie :)
check it out !

try guna snipping tool :)

cerita ni berkenaan maid dengan majikannya
heronye si majikan (Harris @ Mr fussy) : kaya , kacak giler , cerewet , anak tan sri
heroinnya pula maid (Noorul) : keluarga yang biasa , cantik , gelabah , banyak kali ditolak kerja .

bermulalah sebuah cerita semasa Noorul telah ditempatkan tempat kerjanya di penthouse Harris . bekerja dari pukul 8pagi hingga jam 6ptang menyebabkan die tak pernah kenal pun majikannya ini . yang pasti , majikannya akan menelefonnya tepat jam pukul 8pagi untuk memastikan die datang tepat pada waktunya . sebenarnya mereka dah pernah berjumpe disebabkan kemalangan kecil yang berlaku . apabila dah mengenali antara satu sama lain , pelbagai karenah fussy yang dilakukan oleh Harris . Noorul yang gelabah sering membuatkan malang antara mereka . 

nak dijadikan cerita , fitnah telah tersebar kerana mereka berdua2an dalam rumah tersebut . disebabkan nak menutup aib keluarga dan menyelamatkan perniagaan papa Harris , mereka telah disatukan . 
rupenya2 dalam masa yang sama , mereka menyimpan perasaan antara satu sama lain tetapi tidak diluahkan . hinggalah satu adegan yang terjadi sama2 sering meluah . keluarga hampir menuju bahagia , tapi ade pula yang merana . mak Harris mahu Harris menceraikan Noorul dan menikahi Elisa . 

apakah yang terjadi ? 
sanggupkan Noorul menerime kenyataan tersebut ? 
berjayakah ibu Harris menjalankan agendanya ? 
berjayakah Elisa mempengaruhi ibu Harris ?

jom kita menghayati hari2 seorang maid dalam buku ini . 
lawak , sedih , gembira , sayang dan sebagainya .
melibatkan kasih seorang kawan , adik ipar dan menantu mertua .

gambar hiasan :) comelkan :)


jom dapatkan dipasaran , 
janji korang tak rugi beli buku ni . 
bace banyak kali pun best what :)

Thanks for READING . Datang Lagi :)

22 cuit2 manja:

AIFA|FARISYA said...

Hhahah , saye dah bace :)
Best tahap dewa lah akk !

smilenajah93 said...

AIFA|FARISYA

amboi , kecik2 dh bace buku nie , xleh jadi nie . hahaha ! tapi mmg besh ! hehe ~

AIFA|FARISYA said...

HIHHIHI ,, saya dah bce mcm2 novel lah akk . kawan2 saye ada , then tukar2 lah :3

smilenajah93 said...

AIFA|FARISYA

ouh . yke . if ade best2 nnt bgtau akk ye :)

syazwan tahir said...

follow blog awk..thanks sudi singgah kt blog enciksyazwanpunyablok.blogspot.com :)

thanks jgk sbb sudi blog awk direview oleh sy. :)

AIFA|FARISYA said...

ohh . takde hal lah akk :)
akk dah bce sepupuku suami ku?
Yes Boss?

nurul asyiqin said...

best arr... :D

tya omar said...

aku borrow dari kau je lah,,,nanti kat uia pass kat aku! haha~

afiqah airil said...

aaaaa! najah, awat letak gambar aku dengan pakwe aku dalam blog hang? malu laaa~ hahaa..
maid sama oh-sem dan comel. -^^-

sergeant keroro said...

macam maid cafe ke? hehe :P

cik Kartun said...

macam best je kim..wee nak g cari r nnti :D

smilenajah93 said...

syazwan tahir

thanks syazwan :)
small matter lah :)
hehe ! of course sudi lah :)
nnt if ade baru review bgtau lah yea :) hehe ~ thanks :)

smilenajah93 said...

AIFA|FARISYA

amboi , byknyaaaa ~ haha ! ni buku awak or , buku orang ? nak pinjam boleh :P hehee ~

smilenajah93 said...

nurul asyiqin

besh besh ! jom bace !

smilenajah93 said...

tya omar

amboiiii . haha ! no hallah dear ! ingtkan ak je lah nnt :)

smilenajah93 said...

afiqah airil

muahaha ! dh mule dh perasan dieee ~ haha ! biarlah ! heeee ~

smilenajah93 said...

sergeant keroro

hm , x pastilah pula sme or x . hehe ~

smilenajah93 said...

cik Kartun

best kottt ! carila CK . hehe ~

Karikatur juga Berbeza said...

karikatur pom da bace....cantek jalan citer...

kura said...

sy xda masa nk baca buku.

*alasan. kan... hahah

smilenajah93 said...

Karikatur juga Berbeza

betul2 betul :)

smilenajah93 said...

kura

amboi , haha ! bab membaca , ade je die ye :)