special for you and me ! watch out !

Sunday, November 20, 2011

bubur nasi sambal udang

alah , hari ni tak post lagi . heee . hmm , nak post pasal ape ek ?? 
aha ! pasal makanan harini lah . heee . jom bace :) hehe ~

hari ni kim bantu mak kim masak bubur . hehe . *eleh , setakat bubur je ak pun tahu masak . alah , memang la senang nak masak . tapi saje je nak post sini . hm , dah lame tau kim mengidam nak makan bubur buatan mak kim nie tau . heee . sedappppp . lagilah ade sambal tumis udang . perghhh ! mantop . hehe ~ *lah , macam makanan orang sakit je . eyt , ingat orang sakit je ke boleh makan bubur , orang sihat pun boleh tau . heee ~

eh eh , tetibe rase mcm nak cerita sikit program harini . hm , ade dua kenduri kawen kim pergi tadi . huh , secara kebetulan pula kenduri kawin ni setiap tempat ade 2 pasangan . haha ~ yelah , mentang2lah 20 . 11 . 2011 . hehe tarikh cantiklah katakan . hehe ~ hm , semoga bahagia ke anak cucu *kim , kau bile pulak ?? ahaks ! xyah nak tanyelah korang pun , foundation pun tak habis lagi . haha ~ ade rezeki nanti adelah kan kan :P haha ~ gurau2 . 

okayh , jom menikmati bubur nasi sambal udang ini ......

bubur nasi . oren2 tu carrot ye :)

sambal udang penambah rasa 

bile bersatu , kau milikku :P merepek pulok . haha

ikan kering
ni kalau korang nak la kan . tp kim x suka ..

ikan bilis 
kim pun jarang amik nie , x minat .



Thanks for READING . Datang Lagi :)

16 cuit2 manja:

ayiel said...

haha ajar la camne masak bubur~
-tak pernah masak tu lagi-

cik Kartun said...

ikan kering tu ikan masin kan kim???
CK p0n x suke..xsuke bnde2 masin p0n huhu

smilenajah93 said...

ayiel

ouh , nak ajar yea , hmm, ok , nnt kim akan buat mcm mane nk nsk bubur nt k . bile snng :)

smilenajah93 said...

cik Kartun


yup yup ! ikan masin , hehe ~ sama lah kita kan CK . heee ~ yeah ! msin x suka , masam suka sangat . heee ~

AidiL aFiFi said...

KIM ..kat gmbak aku nak rasa bubur nasi sambal udang kau..haha

smilenajah93 said...

AidiL aFiFi

eiceh ! tu diaaa ! ade dh orang tuntut . haha ! meleleh ke aidil :P heee ~

msredcheesecake said...

Pergh.... Pembuka selera... Home made bubur... Yummy...

kim heeruul said...

delivery boleh.?
tapi tak nak udang..gua alergic udang..hihi

AidiL aFiFi said...

bukan meleleh...tpi nak rasa sedap ke x.....hahah

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..sedapnya..selera lak tgk..

Miss Nadya said...

ingat tak, awk pernah join contest Anugerah Blog Paling Popular ?. Contest tu di panjangkan dan nad nak awk buat 1 entry je seperti di entry Contest Klik Dan Like Fan Page . Boleh ye untuk nad listkan nama awk..

new entry :: perlawanan akhir Malaysia vs Indonesia sea games 2011

smilenajah93 said...

msredcheesecake

yeah ! lagi yummy bubur segera tau . hee ~~

smilenajah93 said...

kim heeruul

eiceh ! nk delivery segala . haha ~ ouh , yeke , buat sambal ikan bilis ahhh ~ heee

smilenajah93 said...

AidiL aFiFi

dil . ku jgn ... kang sekali rase kau terngiang2 nak lagi . haha :P

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

hehe ~ jom datang umah rase :P heee ~

smilenajah93 said...

Miss Nadya

ouh , ok cik nad , nnt ade mase kim join k :)