special for you and me ! watch out !

Saturday, November 26, 2011

Nyah Kau Word Verification !

*huh , awat tajuk ni macam ganas je . kim , kau ok tak ni ?

aha ! mesti korang tertanya2 awat tajuk ni sebegitu kan . ok , sekarang ni kim nak terangkan dulu ape Word Verification ni . tapi memula kim nak tanye dulu kat korang .pernah tak , korang bace entry orang then mase nak komen entry die keluar huruf2 yang budjet macam password tu ? pernah tak ? pernah tak ? alah korang ni , yang macam nie lah . 

pernah kan ? pernah kan ? aha ! tu lh Word Verification .

 hm , ape perasaan korang bile ade bende alah ni masa nak komen ? bengang geram kan ? dah la komen pepanjang kat entry tu , sekali buat spoil je mende ni . grrr . seperti yang kim dah cakap dalam ENTRY INI , kim selalu komen entry orang kan . then bile mende alah ni ade je , grrrr ~ geram pulak jadinya . sejujurnyalah , if entry yang kim nak komen tu lembab macam siput lambat je kan , terus je kim tekan X atas tu . hehe ~ sorrylah korang ye . malas nak tunggu , banyak lagi entry yang kim nak kene komen :P *yeye je kau ni kim . haha ! tetibe mengada pulok .

 so , jom kita NYAH KAN WORD VERIFICATION ! 


1 . Dashboard ---- Setting 
2 . Klik tab Comments
3 . Scroll Down ke bawah , cari Show word verification for Comments .
4 . cepat-cepat tick NO !
5 . Save setting 

beres ! senangkan ? 
ape lagi ! Nyah kau Word Verification !

dah buat mende ni , jangan lupe komen entry kim sekali :P heee ~
buat juga TUTOR ini , senang kim nak komen :) 


Thanks for READING . Datang Lagi :)

34 cuit2 manja:

mumui said...

better gune pop up window tu...hehe

tya omar said...

alamak! blog aku ada word verification lah! Haha~

wan_cikgumuzik said...

betol tuhh,,,!!! suruh dia nyah jauh2..!! bukannya ada spammer pon kat komen kan?? kalau ada pon automatik blogspot ditek dan letak kat ruangan spam kan?? ngeee..

sorry terbeleter kat sini plak.. :P

mc'yun said...

waa, ganas jugak ko nie kim
like:)

smilenajah93 said...

mumui

yeah ! pop up window juga perlu :) mende ni pun nyah kan juga tau ! heee

smilenajah93 said...

tya omar

utk pengetahuan kau , gmbar atas nie pun ak amik dri nk komen blog kau . hehe ~ xpe2 , tukar ajalah :)

smilenajah93 said...

wan_cikgumuzik

yeah ! nyah mereka ! tau xpe . budjet je kan kan . haha ! its ok ~ bebel jep :)

smilenajah93 said...

mc'yun

apsal ? kau tgk ak nk ayu sangat ek ? haha ! :P

Asy Faro said...

aku dah awal2.

terima kasih usha blog aku n tnggalkan komen =)

smilenajah93 said...

Asy Faro

waahhh ! baguslah ,, bolehla kim komen2 entry tu :)

kura said...

nate ni klu dok dibuang meme menyusohkan. Eheh. emo! haha

tya omar said...

cett!!! demi kau aku sanggup segalanya,,,Haha..XD

Mrs. Lady's Stylo said...

Salam buat semua stylo ladies di sini! :)

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

Muhammad Adam bin Roslan said...

kim, aq rase aq xpernah pon setting pon benda tu.. tp komen ko kureng je.. haha

smilenajah93 said...

kura

betul2 . susah kan . better buang je mende ni :)

smilenajah93 said...

tya omar

eiceh ! poyo je kau ! hehe ~ nway thanks :)

smilenajah93 said...

Muhammad Adam bin Roslan

hm , sbb kau x set lah mende ni ade . so , ape kata kau tukar komen box kau uh :)senang sikit ak nk komen :)

ummufayyad said...

ahhaha..thanks~nasib dh buat dh awal2..heeeeeeeee

cik Kartun said...

same la kita..CK p0n malas nk tunggu lame dgn line lembab..tak pepasakl kene pgkah..tapi CK bace tau..:D

fae jamal said...

guna pop up window lagi senang!:)

syafiqakarim said...

errr.act aku pun tak berkenan ada word ni bagai.dia ada kelebih tp tak elok untuk org yg nak komen.
lg satu kalau ada msg yg tibe tibe kuar tu "hai selamat dtg blablabla"

err.sekian.

syafiqakarim said...

errr.act aku pun tak berkenan ada word ni bagai.dia ada kelebih tp tak elok untuk org yg nak komen.
lg satu kalau ada msg yg tibe tibe kuar tu "hai selamat dtg blablabla"

err.sekian.

say to easy=) said...

haha...tepat sekali!

adwafarahin said...

xde bnd nie sgt seronok nk komen ^^

smilenajah93 said...

ummufayyad

welcome :)

smilenajah93 said...

cik Kartun

yeah ! bace tu bace lah , tapi nk mengomen x best . hehe ~

smilenajah93 said...

fae jamal

pop up window pun gune , tapi ade mende ni x best juga ~

smilenajah93 said...

syafiqakarim

yeah ! seperti yg diketahui , semua orang x suka :)

smilenajah93 said...

say to easy=)

yeah !

smilenajah93 said...

adwafarahin

yeah ! betul tu . kengkadang kim komen bebayk :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

kdg2 lau nak omen,kt kena gak wat kan..hehe..

WuMing said...

Setuju

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

hmmm , sshla juga tu ~

smilenajah93 said...

WuMing

yeah ! :)