special for you and me ! watch out !

Thursday, November 3, 2011

#7 ST - Usaha , Doa , Tawakkal





untuk mencapai kejayaan , kita haruslah berusaha .
kejayaan takkan datang bergolek tanpa usaha yang gigih .
Allah takkan sia2kan hambanya yang berusaha . 
Allah juga akan membantu hambanya yang berusaha .
kejayaan adalah milik Allah .
oleh itu , berusahalah kamu untuk mencapai kejayaan .

sebagai muslim ,
usaha tanpa doa juga akan mencacatkan kejayaan .
doa tanpa usaha juga turut melemahkan kejayaan .
oleh itu , usaha dan doa perlulah sentiasa beriring .
semoga Allah membantu kamu .

usaha pun sudah , doa pun sudah .
tawakkal juga jangan lupe .
salah satu penyumbang kejayaan .
setelah kita berpenat lelah berusaha , jangan lupe , 
Allah berhak menentukan ape yang terjadi .
kejayaan dan kegagalan juga milik Allah .
jika Allah kata , jadilah ! maka jadilah .

if kita berjaya , bersyukurlah kehadratnya .
dan bila kita gagal , jangan sesekali menyalahkanNya .
setiap perkara yang berlaku ada hikmahnya . 
mungkin Allah menjanjikan yang lebih baik untuk kita .

InsyaAllah ! 




mood : happy sangat buat akaun imbang lagi . weeee :) Alhamdulillah .



#6 ST - Tak Pe

Thanks for READING . Datang Lagi :)

24 cuit2 manja:

Ku Azhar said...

btl2..kalau nk berjaya kena usaha..bila kita usaha br rezeki datang..

nuyui a.k.a miss YUI said...

usaha,doa,tawakal,bersyukur ♥

smilenajah93 said...

Ku Azhar

yeah ! mcm tu lah azhar , semoga ape yg diimpikan tercapai :)

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

bersyukur setelah mendapat kepuptusan . ye x kak :)

Anum said...

betul2, usaha doa dan tawakal

smilenajah93 said...

Anum pasti berjayakan :)

adwafarahin said...

usaha adwa! usaha! :D

~Kirin Selama Perak~ said...

ni juga salah satu cara nak berjaya
tapi cara baik..
:P

smilenajah93 said...

adwafarahin

yeah ! adwa , jgn putus asa :)

smilenajah93 said...

~Kirin Selama Perak~

aha ! yeah ! kirin bg cara jahat uhh . hehe ~

^^eKaTiKaH^^ said...

yup, kite sebagai hamba-Nya wajib berusaha, berdoa dan last sekali baru bertawakal.. ^^

a y u u . said...

yeah mcam tu lahh :')
usaha sbg pucuk utama berjaya

kim heeruul said...

kalau nak hidup berjaya,kita perlulah berusha bersungguh + doa yg ikhlas..=)
insyaallah apa yg kita usahakan itu akan berjaya.

smilenajah93 said...

^^eKaTiKaH^^

yeah ! btul tu . insyaAllah bejaya kan :)

smilenajah93 said...

a y u u .

ye . insyaAllah . usaha bsungguh2 :)

smilenajah93 said...

kim heeruul

yea ! btul tu , artis korea pun tahu nie :P . ape lagi kita . heee ~ :P

Nurul Nabilla said...

http://belleila92.blogspot.com/2011/11/ohhh-kene-tag.html

saye tag kamoo..:)

Liza Razak said...

kalau tak usaha sungguh-sunggun mcm mane rezeki nak datang kan?

Muhammad Adam bin Roslan said...

tq kim

rainyscream said...

betui betui. kalau dah usaha, doa and tawakal tapi still xdapat apa yang dikehendaki, ada hikmah disebaliknya. pernah terjadi. and bersyukur. hee XD

smilenajah93 said...

Nurul Nabilla

thanks nabila tagged kim :)

smilenajah93 said...

Liza Razak

yeah ! mcm tu lah . rezeki x dtg bergolek :)

smilenajah93 said...

Muhammad Adam bin Roslan

welcome !

smilenajah93 said...

rainyscream

wahh , peernah terjadi ?? hm , boleh lah share2 cerita sikit kan :)