special for you and me ! watch out !

Tuesday, November 22, 2011

POP UP Window

hari ni kim nak buat satu tutor lah . 
*huh , tak pernah2 kau nak buat tutor kim ,awat tetibe pula nie .

aha ! ni  nak cerita sikit ni .
yelah , kim kan sekarang ni duduk rumah , jadi selalulah juga berblogwalking kan . jadi , hobby kim ni bile nak blogwalking , kim akan komen Entry yang kim dah bace , jadinya bila kim tekan kat bahagian komen nak komen entry tersebut , adalah sesetengah blog ni tetibe loading dier lamelah pulanya nak pergi kat new page . jadi , kim jadi tak berapa nak bestlakan , so , kim akan terus tak jadi nak mengomen Entry tu dan tekan X atas tu . hehe , sorry ye korang . jadinya kim nak buatlah sikit tutor ni supaya setiap Entry yang kim bace senang nak komen . hee ~ jom tengok :)

tutor ni mengenai pop up Window bile tekan tempat komen tu 

contohnya macam nie ...
lepas tu , akan keluar pop up ini ...

okayh , macam mane nak buatnya ??
senang je . jom serbu ~~


1 . Dashboard ---- Setting
2 . Klik kat tab Comment
3 . Cari title ini Comment Form Placement
4 . Klik kan pada Pop Up Window
5 . Save setting 

 ok ! siap ! korang boleh lihat hasilnyaaa :)

sesiapa yang belum tukar setting ni , pleaselah tukar ye :) thanks . 
Selamat Berblogging

dah buat tutor ni , kene buat yang ni pula tau . lagi senang kim nak komen :)

Thanks for READING . Datang Lagi :)

14 cuit2 manja:

En. Kronik said...

gud info~

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgus2...

smilenajah93 said...

En. Kronik

yeah ! heee ~

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

thanks :)

PeJuAnG CinTa said...

laju gile follower ko naik.. hahahah

*laju gile ko komen entry aku =.='

smilenajah93 said...

PeJuAnG CinTa

ahaks ~ selalu update la bro ~ hee ,

entry kau , laju ahhh ~ hehe ~ tgh rjin nie ~ heee ~

sergeant keroro said...

hehe, rajin betul buat tuto. XD

smilenajah93 said...

sergeant keroro

ni first time lahh ~ hehe ~

fyza_sunshine93 said...

smilenajah93

kim, fyza da buat XDD tQ! rajin kim buat tuto ^^

smilenajah93 said...

fyza_sunshine93

hehe ~ thanks dear :) senang la kim nk komen nnt :P hee ~

ayiel said...

kim!aku dah buat!hahaha

tanx for the info

nanti apa2 share lagi

CikNin said...

Info bermanfaat. Tq
http://ciknin.blogspot.com

smilenajah93 said...

ayiel

welcome dear :) of course !!

smilenajah93 said...

CikNin

thanks :)