special for you and me ! watch out !

Thursday, January 5, 2012

#15 ST - Sahabat VS Kawan

Assalamualaikum ! 

Sahabat VS Kawan .
mana yang lebih korang prefer ?

Kawan : seseorang yang berkongsi suka duka pengalaman bersama
Sahabat : juga seperti kawan , tu kim taak nafikan tapi ade sikit lagi tambahan ...
sahabat , adalah orang yang bila dia bercakap , kita takut akan akhirat
setiap perbuatannya menyebabkan teringat kita mengenai akhirat .
apabila teringat dirinya , kita berusaha melakukan yang terbaik untuk dunia dan akhirat .
sahabat juga adalah orang yang sanggup menegur setiap kesalahan kita .




Thanks for READING . Datang Lagi :)

32 cuit2 manja:

Nisa Greennnpanda said...

tringin nk ade sahabat camtue.. ^_^

nuyui a.k.a miss YUI said...

bkn mudah mncri shbt..

smilenajah93 said...

Nisa Greennnpanda

tu lah , kim pun x penah dapat lagi ~~~

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

yeee , kalau kita nk sahabat , kita kene jd shabt dulu kpad ynag lain :)

cik Kartun said...

teman..rakan..kawan..sahabat..
bezakan lagi kim :D

smilenajah93 said...

cik Kartun

eiceh ! perli nmpk :P haha ! yang lain tu sama je dengan kawan .... hehe ~

zeeck said...

kite perlukan sahabar dan juga perlukan kawan ;)

smilenajah93 said...

zeeck

betul , malah kita ada keduanya ~~

Cik Angah said...

pernah dpt kwn mcm tu tp dia dh tinggalkan angah,agaknye angah tak sesuai kan nak jadi sahabat dia,hurm~

smilenajah93 said...

Cik Angah

jangan sedih2 ye angah kene tabah :)

Cik tikah said...

erm.. prefer kawan sebab sahabat susah nk jmpa. haha.. boleh tak mcm tuh? :P

akuamir said...

anda sahabat blogger sayaa.. :D

smilenajah93 said...

Cik tikah

haha ! boleh pulokkk ~~ hm , tapi kitalah jadi sahabat kat kawan2 kita kan :P)

smilenajah93 said...

akuamir

yeah !!! betul betul betul ~~

tya omar said...

best friends till jannah, kim !!

Miss Nadya said...

sehingga sekarang nad tak de sahabat lagi...kawan baik xakan sama macam sahabat..

p/s :: kim,try buat banner on9 je kalau susah..:)

Miss Nadya said...

buat banner on9 dear..:)

http://mybannermaker.com/

smilenajah93 said...

tya omar

amin !! insyaAllah ~

smilenajah93 said...

Miss Nadya

betul tu betul ~

Ann Ishak said...

tapi susah nak dapat sahabat macam tu...

ShahzCudin said...

sahabat baik mmg susah nak cari..kita kena jd sahabat baik jugak kat org len..

smilenajah93 said...

Ann Ishak

mmg pun ~~

smilenajah93 said...

ShahzCudin

yup ! betul tu ~~

kim heeruul said...

susah nak dpt sahabat mcm tu.

Sally Yatiey said...

teringin rasanya nak ada sahabat yg mcm tu :)

Suara Hati said...

of course sahabat tapi bukan senang nak jumpa...:(

Eera Shera said...

untung la org yg ada shbt sejati ;)

Lizzie Yasmin said...

aku pernah terfikir i may not get sahabat. Tapi bila satu masa, i get a lot of them. Tq Allah

Muhammad Adam bin Roslan said...

semoga aku menjadi sahabat mu

Tihara said...

x ske sgt kawan yg time sedey dia cari kta..time hepi dia lupakan kita..huuu huuuu..nanges :(

Teenager Housemaid said...

sahabat..
Alhamdulillah saya ada sahabat..:)

PutryAin said...

putry suka sahabat.. kaalau kawan ni utry takut sikit ye la kawan akn ade istilah kawan makan kawan" kalau sahabat takde sahabat makan sahabat kan hehehe.. btw nice entry dear