special for you and me ! watch out !

Tuesday, January 3, 2012

Balut Ketat Ketat

Assalamualaikum !
hai adik2 , dah tak sabar nak masuk sekolah ?

nie nak cerita sikit nie . 
adik2 kim semuanya dah bersiap2 barang2 nak ke sekolah .
tak lupe juga kepada si kecik nie ha !
En . AbdulAlimulhakim

disebabkan kakaknye yang agak rajin harini ...
so , kim telah membalut semua buku2 alim ni
pastu tetibe terfikir nak post something pasal pembalut buku ni .

zaman dah berubah , barang2 pun dah berubah kan .
cube tengok pembalut2 buku semakin canggih .
dulu semua orang pakai pembalut buku ni .
agak payah jugalahkan . nak kene salotip segala .
kene gunting tu elok2 , supaya nampak kemas...

pastu tukar pula pada pmbalut buku yang nie .
lebih mudah sebab dah siap digunting ikut size buku .
just buka and tampal sikit2 je .

dan sekarang nie orang pakai pembalut buku yang lagi canggih .
kat pembalut tu dah siap gam semua .
lebih kurang macam stiker lah .
buka je kertas luar die , then tampal kat buku . 
ni lah pembalutnya .

pembalut ni kene buat hati2 juga sebab sticker kan .
slow slow je tampal kat buku tu ..
kaci ketat ! haha


begitulah perubahan sikit demi sikitkan .
dan Alhamdulillah kim dah siap balut semua buku adik kim .
tengoklah hasilnya ! hehe .. 

Selamat Membalut Buku ! hee~
Selamat Kembali Ke sekolah !



Thanks for READING . Datang Lagi :)

43 cuit2 manja:

sYiRa LoKMaN said...

haha..slmat mbalut buku :D

Nisa Greennnpanda said...

hehe..same la kite, kim.. kne tlg balut buku adik2.. tiap thn tue le keje sy, huhu~..

smilenajah93 said...

sYiRa LoKMaN

siap sudaaa :)

smilenajah93 said...

Nisa Greennnpanda

hek hek ! tahu tak pee ... hehee~~

cik ayuni said...

thun nie keje membalut buku adik2 yg sentiasa aku kena buat tak kena buat:) hee~~

nuyui a.k.a miss YUI said...

makin lama makin maju..hikhik.

cik Kartun said...

teringat CK sek0lah dulu suka balut buku dengan pmbalut hadiah yg berbunga2. nmpak cantik hehehe

akuamir said...

aiyark!! semart orang sekarang,,ahha..

smilenajah93 said...

cik ayuni

buat jugaa ! haha

smilenajah93 said...

nuyui a.k.a miss YUI

hm , tu lah dunia :)

smilenajah93 said...

cik Kartun

haah ! girlish juga CK nie kan kan :) hehe ~

smilenajah93 said...

akuamir

betul2 :) semat gitu~

PeJuAnG CinTa said...

hahaha adik aku pon suruh aku yg balutkan buku beliau

akuamir said...

@smilenajah93

hey2,, da update,, jemput datang blog meh.. :)

akuamir said...

ngeh2,, mmg betul dan best application tu,, mekasih lawat... :)

Syuhada Nasya said...

alahai comel nye adik .. kcik2 da pkai cmin mata ehh heheh

smilenajah93 said...

PeJuAnG CinTa

haha ! tahu xpeeee ~~

smilenajah93 said...

akuamir

wahh ~~ serius ??? bestnyee ~~

Diyana Ali said...

semakin hari semakin byk perubahan kan :)

smilenajah93 said...

Syuhada Nasya

hehe ~ aah , selalu main lappy ~~

smilenajah93 said...

Diyana Ali

betul2 :) muka pun beubah :)

smilenajah93 said...

Diyana Ali

betul2 :) muka pun beubah :)

Miss Nadya said...

sayang...rajinnyer..balut buku untuk adik eh??

sebenarnya pc ni xleh nk baca la ayat2 kat entry...herran betoi...nanti reffresh balik..:)

smilenajah93 said...

Miss Nadya

rajin x rajin kene buat jugalah akak :P hehe ! die bukan pandai buat pun ... hm , ouh , tu lah kadang2 kim pun x dpt nk bace ~

zeeck said...

waaa kakak yang baik..huhu

smilenajah93 said...

zeeck

hehe ee ~~~

miSpYeja said...

haha lme mis tak balut buku adik2 ..haha sejak tinggl umh sdri ni adoii

tya omar said...

sok lusa kalau kim ada anak mesti dia penyayang.

Cik tikah said...

baru hbis balut novel tdi. hehe

faratina said...

rajinnye balot buku..:)

era kecik said...

ad jugk pembalut camtu ? kat ne ek?

> suka balut buku adik-adik, sambil-sambil tu teringan zaman sekolah rendah dahulu. hehehe

Teenager Housemaid said...

wah..sekarang zaman memang dah canggih..

dulu tak balut buku pun, sebab malas.
tapi, saya memang pandai jaga buku. buku semua tetap elok je walaupun tak balut hehe..
*ape kes puji diri sendiri ni..* :p

Tihara said...

salam kim,

zaman akak dulu kalo ade ni kan best..baru canggih dari kawan2 lain..hiks :)

smilenajah93 said...

miSpYeja

rindu yeee ~~
elelele , xpe , nanti balik balutkan k :)

smilenajah93 said...

tya omar

haha ! itu msti lorhh ~~ hehe ! jangan puji lelebih weyh . malu ak ~

smilenajah93 said...

Cik tikah

wahh !! novel baruu ~~ rjinnyee ~

smilenajah93 said...

faratina

utk adik tercinta ;)

smilenajah93 said...

era kecik

banyaklah kak kat kedai buku tuu ~~ cari jeee :)

smilenajah93 said...

Teenager Housemaid

eicehh ~~ haha ! xpe , cite betul tu xppelah puji pun kan :)

smilenajah93 said...

Tihara

haha ! batul2 , budak2 suka lebih sikit dr kawan2 kan :)

^^eKaTiKaH^^ said...

haaa,balut jangan tak balut..selamat bersekolah adik :)

kim heeruul said...

gua failed balut buku..(-.-')

Lia Irdelia said...

zaman yang semakin canggih.. hehe