special for you and me ! watch out !

Saturday, January 21, 2012

Aku Percaya Kau ! Kau Tipu Aku !

* wohow ! tajuk entry kau kim , sangat pedas nie !
takut aku nak baca . 

haha ! ape yang korang fikir nie ??
baru nk mula Entry dah marah2 nie , awatnyaa ~ ?
actually nak lah dengar sharing2 dari korang semua .
ape perasaan korang kalau orang yang kita percayai , mengkhianati kita ?
hm , kalau kim lah , kim pun tak tahulah nak buat macam mane dengan orang tu . 
1 . nak bagi peluang , nanti die tipu kita kali kedua macam mane ? lagi sakit hati kan . 
2 . kalau nak membenci , tak baik pula kan , rasulAllah s.w.t pun tak ajar kita membenci malah    memaafkan lagi . 
3 . nak bagi hukuman ? hm , layakkah kita nak bagii hukuman ? hanya Allah je yang layakkan .
4 . maafkan dia tapi jangan pedulikan dia lagi ? tapi macam mane ?
5 . maafkan dia dan lihat keadaan dia sampai betul2 berubah baru kawan balik dengan die ?
6 . korang rase macam mane ? ....................


kalau korang mcm mane ???
nak dengar pendapat sikit . hehehee ~ 
jom jom ! sharing is caring !

Thanks for READING . Datang Lagi :)

20 cuit2 manja:

cappuccino said...

setakat ni tak pernah lah lagi kena mcm ni,lpas bce ni tetibe pulak terfikir..kalau jadi mcm ni apa nak buattt eh ?? err ..

dyabunga said...

maafkn.. tp xkan percaya kt org tu dah.. cukuplh dia khinati kita sekali

NiaLidia. said...

maafkan tp tak percayakan dia lagi dah. lebih berhati2 lepas tu . ^^ hehe

mAi said...

Cam prnah ku rse situasi sbegini, tapi bila ye?? Hehe..bila org khianati kite perlu ke peluang kedua?? Depends gak r kn, tp lam aku nye kes, tiada maaf bg mu..4 ever n ever lah.

Cik tikah said...

sakit hati sgt. x suka org tipu cikt ikah tpi kat dunia skrg susah nk jmpa org jujur :(

Eza Boom Boom :) said...

Eza jenis memaafkan walaupun kawan pernah khianati Eza. Eza pernah lalui semua tu time zaman diploma. Dengan memaafkan, hati akan tenang dan sahabat tu akan sedar sendiri silap dia. :).

PeJuAnG CinTa said...

erm ... maybe perlu bg sekali lagi peluang kot....

Miss Nadya said...

kak nad masuk sebelum tidur..:)

kak nad setuju dgn dyabunga sebab sama jawapan dgn akak..

ok tak tahan sgt ni..nk tido jp..:)

cik ayuni said...

susah jugak kan kes ini..tp yg terbaik aku rasa patut maafkan...tp nak ckp senang..tp nak buat tu susah..btol x??

PutryAin said...

kalau putry maafkan je lah,, tapi tak kan rapat dh ngan org tuu n tak nak ckp ngan die dhh huhuhu.. putry tak suka orang yang penipu dik hihi

Eza Boom Boom :) said...

eza tagged awak :)
cheksunnyboomboom.blogspot.com/2012/01/qasehsuci-special-giveaway.html

Miss Nadya said...

hurm..komen kak nad tak publish lagi atau kak nad xkomen ag?hehe..:)

ni untuk kim..:)

http://www.nornadiah.com/2012/01/budak-gila-komen.html

Teenager Housemaid said...

pernah alami macam ni..
saya maafkan dia tapi dah tak rapat macam sebelum nilah..
baik still baiklah dengan dia.. cuma menjarakkan diri dengan dia..

Tihara said...

TK SKE SGT DGN ORG PENIPU DAN HARAP DIAJUHKAN DARI SIFAT ITU

kim heeruul said...

kawan dgn dia..tapi biasa2 je.

Lia Irdelia said...

sukar percaya pada org..
Tapi mudah sangat simpati..

huhuu..
pantangnya bila dikhianati..
Kan..kan...

mula2 bgi can dulu..
heeh

cik Kartun said...

mula2 tu mcm sush nk terima..
kita duduk, tenangkn diri.. pikir kn ape yg ptut..
ingat kn allah.. insya'allah kita tahu yg mne terbaik utk kita lakukn slpstu.

p/s : kimmm.. nasihat kn org senang, nak pujuk dri yg terluka tu memang sush.. mcm CK skung huhu :(

eLLa n aLia said...

selalunya, sy pilih yg keempat tu.. tapi buat hati kita jadi keras.. so, maafkan dia n bawak2lh senyum.. biar dia angau balik dgn kita.. hweheh

nuyui a.k.a miss YUI said...

lg skit bila tnpa kt sedar dia tikam kt..

Nisa Greennnpanda said...

stuju ngan kate yui tue..huhu~..

tp akak maafkn gak die.. T_T