special for you and me ! watch out !

Monday, June 11, 2012

Melawak boleh , Tapi please jaga 5 ni !


Assalamualaikum :)

hari ni tetiba rajin nak post satu ilmu yang kim dapat dari rakan blogger juga .

MELAWAK .
ape ade dengan melawak ?

mesti seronokkan melawak 
dapat menghiburkan hati 
orang yang tengah marah pun boleh ketawa kalau kite melawak
tapi korang tak lamalah kalau buat macam tu dengan orang yang tengah marah .
leps dia ketawa , dengan korang2 sekali dia humban masuk tandas ! heee ~


ok , jom nak share ilmu sikit etika yang perlu ade dalam melawak .

pertama
tidak menggunakan perkara yang BOHONG sebagai alat untuk manusia ketawa 
kedua
gurauan tidak mempunyai PENGHINAAN terhadap orang lain melainkan diizinkan oleh orang tersebut 
ketiga
melawak yang tidak MENAKUTKAN orang lain 
keempat
jangan melawak ditempat yang serius dan jangan SERIUS ditempat melawak
kelima
hendaklah melawak sekadar pelu dan TIDAK BERLEBIHAN


boleh melawak , tapi ade batas2nya kan .
kim pun suka juga sebab tulah teringat nak post mende2 macam nie.
peringatan buat kawan2 dan diri sndiri jugakan :D
ni sikit je daripada kim , kalau nak lagi detail sila rujuk LAMAN INI .
kim cume menyampai ape yang kim bace sikit2 jee :D

thanks IBRAH !
Selamat membaca dan selamat beramal :D



Thanks for READING . Datang Lagi :)

13 cuit2 manja:

tya omar said...

Masya Allah ! Kengkadang ada juga from 5 tu aku buat. Hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

minta maaf lau ada slh silap ^__^

pecinta Maha Cinta said...

LAWAK KAMPUS!
lawak dlm tu bahaya kot..
yg nom 4 byk kot.. hhaha :D
thanks Kim ats perkongsiannya ^^.

kaki bola said...

kalau lawak membodohkan diri camne?

JAMBU maharajalwak

fiQRa said...

akak suka dengan entry ni. hehe kadang2 kita tak sedar kan dari melawak tu, kita dah guriskan hati orang lain. pokok pangkalnya, jaga mulut :D

Rosalia said...

setuju dgn 5 perkara tu

iEdA said...

Betul 2...melawak bole tp kena tgk tempat dan ada batas lah..kalo salah melawak,bole makan diri gk...hehe

Syuhada Nasya said...

haha nice,,

Tihara said...

tu lah kena berhati2 nak melawak n berguro ni kan

Cik tikah said...

tq kim sebab share :)

Lia Irdelia said...

tulah,,, kdg2 melawak x bertempat boleh jadi gaduh tu,,, huhuhu

Nor Amira said...

setuju :)

bloggerboy said...

kadang2 terbuat jugak yg 5 tu..huhu
thanks 4 sharing.. :)

btw,do follow me back k ;)