special for you and me ! watch out !

Sunday, June 3, 2012

#3 - Cambodia 3.0




semuanya dah ready nak bertolak balik .
pagi2 dah siap2 iron baju masing2 .
cantikkan baju kami . huhu . sponsored by xingt nama kedai .
oren hitam ...

last day kat madrasah nie ronda2 kejap kawasan sini
nanti dah rindu kat sini . sob sob

rumah2 mereka yang agak susah kan . 
tapi ni dah kira bersyukur buat mereka . 
alhamdulillah . kita patutnya lebih bersyukur dari mereka .

tuk tuk .. ni kira macam beca tapi dorang canggih sikit gune motor . beca guna basikal je kan .

sarapan oagi buat terakhir kalinya yang paling sedap !
murtabak meggi ... delicious ! dapat gelaran makanan paling sedap lagi tu dri brothers .

kawasan pengepaman air yang dah ade zink . tertutup sikit kami buat kerja .

bersiap sedia untuk majlis penutupan .

barisan committee . 

bertungkus lumus mengemas library yang sudah siap sebelum majlis perasmian library oleh Dean UIA 

sikit2 je kemas . sebab tak sempat suda .. so , yang lainnya pihak madrasah akan meneruskan .
hope library ini akan menjadi tempat ilmu yang paling baik dari kami untuk pihak madrasah .
lega rasanya library ni sudah siap . harapnya mereka dapat menggunakan sebaik mungkin . 

pihak muslimin . majlis penutup

semua committee yang banyak membantu . cukup kami semua 9 orang sisters

pihat muslimat . khusyuk mendengar

makan time . bertungkus lumus pihak madrasah menyediakan makanan untuk kami . agak pelik tapi sedap :) rezeki jangan ditolak . seronok mereka bekeerjasama .

makan ! catering sukalah bab2 nie :P

tu dia ! first time makan ! daging naik bukit . pandai daging tu :P
bile dah masak kita turunkan die dari bukit :)

bersama pengasas madrasah ustazah rokayah 

last but not least bersama adik2 :) sedih mengenangkan mereka yang peramah .

inilah kami barisan committee dan pihak penganjur .
semoga semua pengalaman kami disini dapat mengeratkan lagi hubungan kami dengan Allah dan sesama manusia . semoga hubungan kami dengan pihak madrasah juga berpanjangan hinggalah keakhir nyawa . saudara sesama islam . 
"tidak sempurna iman kamu selagi kamu tidak mencintai saudaramu sepetimana kamu mencintai dirimu sendiri"

mission complete ! Alhamdulillah . daripada bermulanya Cambodia 2.0 pada june 2011 hinggalah Cambodia 3.0 pada mei 2012 . kepada semua yang menjayakan program ini secara langsung ataupun tidak langsung , terimakasih ribuannya daripada pihak kami dan pihak madrasah kerana menyumbangkan tenaga , usaha , wang ringgit dan segalanya . kepada semua penderma2 yang bermurah hati , semoga dimurahkan rezeki dan diberkati hidupnya dunia dan akhirat . insyaAllah segala pengorbanan ini digandakan pahalanya dan mendapat pahala yang berpanjangan . 

Alhamdulillah , pengalaman yang tak dapat dilupakan bersama rakan2 i-COS 2012 . 
selesai sudah tanggungjawab kami untuk program kali ini . 

to be continued ...






Thanks for READING . Datang Lagi :)

1 cuit2 manja:

Nor Nadiah said...

seronoknyer kim..:)

p/s :: rindu kat kim..:(