special for you and me ! watch out !

Thursday, March 15, 2012

10 Soalan 10 Jawapan

Geng FiqRa ade buat aktivitilah . jom tengok :)
mesti joiiinnnnn ! 
Photobucket 

 

1) Dimana awak tahu kewujudan Geng fiQ'Ra? 
Saya tahu daripada kak Yui

2) Apa tujuan awak join Geng fiQ'Ra? 
tujuannya sebab nak merapatkan silaturrahim antara geng . mengenali antara satu sama lain

3) Apa nama sebenar awak? (jangan la tipu2. elok2 mak ayah bagi nama kan?) 
Najah Hakimah Binti Abdullah . nama glamour Kim Najah , boleh panggil Kim ;P

4) Berapa umur awak tahun 2012 ni? (jujur je. buat apa nak malu) 
umur 19 tahun 4 hari , muda lagi *perasan -.-"

5) Apakah cita2 awak selama awak hidup? 
nak jadi orang yang berjaya dunia akhirat . hope dapat jadi akauntan or perbankan islam .

6) Andai awak di fitnah sampai di heret ke penjara + hukum gantung, apa tindakan yg awak akan buat? 
pergh !.. fitnah siap ! takutnyaa . tapi kim akan pertahankan diri kim sehabis boleh , if tak dapat juga , redha je lah dengan ketentuan Allah .

7) Awak percaya tak rakan di alam maya? 
hm , kene tengok orang jugalah . ade yang percaya , ade yang x percaya . contoh yang percaya dah diprovenkan dalam gathering GF haritu :) memang tak sangka dapat jumpe . dah lah kenal dalam blog n fb je kan kan :) yang tak percaya tu , xtahu lagilah . sebab dunia sekarang nie banyak penipuan . kene beware juga :)

8) Awak suka cabaran tak? kalau ya, contoh cabarannya? 
suka ! orang cabar buat math :P hihi . lagi satu pantang orang cabar mende yang kita tak leh buat . memang kim sahut lahkan . secara diam2 , bile dah dapatbuat , baru bagitahu :P 

9) Awak makan sehari berapa kali? 
sehari dua kali je . tu pun tengok mood . nabi muhammad ade kata , makan semasa lapar , berhenti sebelum kenyang .

10) Andai kata, ajal awak sudah makin hampir, 5 perkara yang awak akan buat sebelum awak meninggal dunia?
nak buat ape ye ??
1. mintak maaf kat semua orang yang pernah buat or tak buat salah .
2. manfaatkan segala ilmu yang kim ade utk semua supaya pahala berpanjangan .
3. ucapkan kepada semua yg disayangi , "carilah penggantiku supaya kau bahagia :)"
4. selesaikan semua hutang dengan semua orang .
5. berbakti kepada ibu bapa .

korang pulak ?? nak jawab ape ?


Thanks for READING . Datang Lagi :)

8 cuit2 manja:

wan niahix said...

wah.... hehe...

<-- die ni percaye x?

hehe... kidding...
untunglah dapat kwn ngan kim...

Cik tikah said...

cik tikah x join pun lagi. hehe

Tihara said...

baca yg no 10 tu rasa sayu je..

Afiq Yassin said...

mkn tgk mood ker??
afiq sehari mkn 6 kali.. tu pun tak ckp.. ha3

nuyui a.k.a miss YUI said...

settle gak ea..

hihi,yerke tau dr akk?? akk pon dh lupa..huhu.

cik Kartun said...

sape bace kene jawab ke..??? hehehe

Yasmin Aris II said...

Yg soklan nombo sepuluh tuu .
pkare ke 3, sedih jee :(

Putry said...

gud luck dear