special for you and me ! watch out !

Tuesday, May 10, 2011

JPJ test (motor)

oualhamdulillah..setelah 2 hari tidur x nyenyak, akhirnye lulus juge JPJ motor. hehe~
huih~ btul uhh,,2 hari nie asyik x nyenyak jer tidur. setiap jam terbangun. hehe. asyik termimpi2 jer bawak motor uhh~ haha~ akhirnye berjaya juge test hari nie!

nk cerita skit lah pasal hari yg penuh debaran ini! ngeE~

pagi2 dh siap2. pkul 7.15pg tepat, cikgu akademi dah datang amik~ selama ni biasa2 je,,tp hari nie~ haiyoo. huh! debaran kian terasa. dup dap dup dap. ahaks! ngeE~ bile sampai je kat akademi, huh, xde org lagi? pekerje2 pon xde. pergh! awal amat nieh! then tunggu punye tunggu. ade la sorg2 pekerja sampai. hmm, then, makin ramai org..huh!

then tergerak pulak hati nie nk minx try2 kejap. huh! boleh pula. whoa! ape lagi bawak la motor uhh kejap. lalu titi yg sgt cemas nie. hehe. buat byk kali kat titi jerk. hehe. tp kene bayar la RM2. huh, xpe lah! ok la 2! aslkan boleh hilangkan skit debaran nieh! hehe.

dlm pkul 8.30pg baru g daftar. hmm, dpt sesi 1 giliran ke 39, hehe~ no favourite nieh, bertambah semangat!ngeEE..pukul 9lbih baru pegawai JPJ smpai.huh! lamenye tunggu!,nk dekat jam 10 juge baru start! huh! bayangkanlah lamenye tunggu~ sabar jer la!! satu per satu no dsebut...smpai no 30,debaran bertambah hebat! huh!,,then.........."39" huh! tenang najah tenang! amik motor..mule2 dpt motor honda. alamak mcm mane nie,dah la x pernah bawak honda nie,slalunye bawak motor KRISS..tetibe cikgu 2 perasan pula yg muke sye dah berkerut2,,then cikgu tanye,"nk tukar motor ke?" huh? "boleh ke ckgu?" soalan djawab dengan persoalan. hehe. skali ckgu bagi lah!!~ alhmdulillah. baru la semangat skit!.

ok, sedia dtmpat permulaan.. pegawai JPJ tiup wisel, mule dengan TITI,then KON, BREAK MENGEJUT, PUSINGAN LAPAN, SELEKOH TAJAM....alhamdulillah selesai,,debaran dah kurang la skit coz bgian 2 dah habis. terutamanya titi. skunk nie test bhgian 3 pula,,jalan raya. bile no dpanggil, besedia lah, check segala bagai pasal motor. bile pegawai JPJ suruh jalan, hmm,,jalanlah seperti mana yg telah dajar. selesai smua, alhamdulillah, skunk nie nk tgk keputusan la pula. jmpe pegawai JPJ, alhamdulillah, bhgian 3 dpat 12/14, lulus! bhgian 2 pula 20/20, lagi la lulus!

Ya Allah,betapa bhgianye hati ini hanye Tuhan je lah yg tahu! rse nk sujud syukur kat stu juge.huh! then,dah selesai smua,, telefon n sms smua org tersyg! hehe~ nk bgtau berite gembira nieh lah! haha!. ibulah paling happy.hehe. alhmdulillah segalanye selesai. hmm..lpas nie kereta pula,xtau la bile nk buat, university pon dah pangil2 uh...hmm..tgk la mcm mane!

thanks to smua ckgu2 akademi coz bantu mengajar saya! untuk parents juge kerana menyokong dan menanggung kos bayaran, kepada rakan2, kawan2, dan teman2,thanks atas sokongan n tips2 korg serta doa2 korg! haha~ yg pasti hati ni dah lega sangat! alhmdulillah~

Thanks for READING . Datang Lagi :)

6 cuit2 manja:

ummufayyad said...

hehe..najah..bace cerpen ak..haha..maafle..gne nme najah..hehe..:)najah hakimah:)

zuLia3412 said...

whoah! dah dapat.TAHNIAH kak.hahah :)

smilenajah93 said...

ahaks! thanks dik! ngeEE

smilenajah93 said...

ummufayyad~
haiyooo~ cerpen? NAMA PENUHku siap..haha
WATAK JAHAT?? whoa! apsal afnan pula? haiyoo~
saje je ye kenekan kami berduakan! haha~ sabar je la! ngeE~ ap2 pun,best argh cerita mu! teruskan mengarang! hehe~ lpas nie buat name kite jadi watak baik pula k!watak utama best nie.. hahah~

Nicko Zulkarnain said...

Alhamdulillah .congratulation Najah :)

smilenajah93 said...

Alhamdulillah~ thanks Nicko ;)