special for you and me ! watch out !

Wednesday, May 11, 2011

20 perkara tentang NAJAHAKIMAH di MAHISS

tetibe nk post mende nieh kat sni pula. bace la kalau anda free ye!


1) give 5 simple words about MAHISS
hebat, besar, meriah, tenang, terkenal

2) korang rasa korang meletop kat sekolah
im not a bom,haha~so, x meletop arh!... hmm,, insan biasa je kot kat skola, x tau la nk rase macam mane,,rakan2 lebih mengetahui. =) 

3) apa perasaan masa hari pendaftaran. siapa orang 1st korang tego..korang redha dgn warna file yang diberi?
perasaan...hmm..haiyo~ xbest nye skolah nie, xnk duduk asrama, wuaa~ orientasi lagi....huh,garangnye senior2nye~

humm..org first? aha! aisYAhAfizAh  lah! hehe~ tyme tuh parents sume dah balik,so,,dlm mase yg sama c aisyah nie pun parents dier dah nk balik dah,so kami pon kenal2 la~..hehe~ 
file? hoh! warne ape ek?? rasenye kuning kot! xlangsung uhh. dah la kuning. ish ish ish! x suke kuning uhh.


4) ape yang korang bangga kat sekolah?
Bangga??? Of courselah CIKGU~ mmg hebat uhh ckgu2 dier,bile kite balajar je, rase lbih semangat tgk khebatan cikgu2 MAHISS nie. hehe. lagi satu, PASUKAN KADET POLIS la..haha! bangga amat nie! 3tahun berturut2 saya mengetuai pasukan ini dan 3 tahun 2 juge kami mendapat kejayaan yg cemerlang gemilang terbilang. hehe~ gembira dengan pasukan ini! sampai skarang sye masih lagi menyokong adik2 pasukan ini. hope mereka boleh meneruskan perjuangan itu..insyaAllah! smoge bejaya adik2!

5) tempat paling korang suke kat sekolah @ asrama

katil kat dorm arh! hehe,tempat tidur, tempat study, tempat dengar prob kawan2
bilik pengawas - hehe! bile x de keje slalu masuk bilik nie, tgk2 maklumat terbaru, sembang dengan ustaz, wat perbincangan, sembang dengan rakan2 se'kerja', tgk barang2 rampasan.
bilik kaunseling - tmpat bace paper, rse tenang je duduk sini. hehe, mase sblom spm pun slalu dok sini study..malas uhh nk naik klas yg tinggi tuh! haiyooo~
bilik guru - ha! nie lagi satu tmpat suke pegi! jumpe ckgu! tanye soalan yg x faham. kadang2 sembang ngan ckgu. bincang macam2 lah, pasal netball lah, polis la, pengawas la. huh! busy..ngeE

6) what is your nickname in school..

nickname? hmm..ramai org panggil NAJAH je. adik2 F1 panggil KAK KIM adik2 yg lain panggil KAK NAJAH. kawan2 yg rapat slalu panggil JOT!! kalau xpon MAK! hahah~ bile mase ntah org kawen, ngeE. kadang2 org panggil JAHH je~ xpernah pula org panggil HAKIMAH coz saye x suke..hehe~ ade sejarah. tp skarang ok je~


7) berape kali korang attend gotong- royong? pernah escape prep? berape kali? kat mana and buat apa??
GOTONG ROYONG? mesti lah xpenah miss coz kene kendalikan~ hehe, tp tyme F4 uhh kadang2 miss gak! hehe nakal skit time F4 nie!
PREP? haha~ mase F4 slalu escape lah! haha~ terutamanye prep petang..mase tuh duduk kat dorm la.. tido tyme!! hehe~ tp prep malam x pernah escape! haha~ org baik tau! kih kih kih~


8) bila 1st time korang break the rules? how about the last time?

hmm...pernah ke ek? biasanye org x break rules la! hehe~ budak baik nieh! haha perasan~ tapi mase F5 time SPM uhh im break the rules! haiyooo~ smua org buat! ngeEE~ bawak HP, fly g makan kat luar...ish ish ish! xbaik btul PKU nie! opss~ maaf smua! tpkan,time 2 calling2 ckgu gak.. hehe~ ckgu wat biasa jerk, kami pun biasa la! tanye soalan periksa.. kalau fly uhh, jumpe cikgu kat kedai makan siap smbang ngan ckgu lagi! hehe...


9) brape kali korang singgah kantin sehari??
banyak kali kot. coz kalau dri klas nk balik asrama kene lalu kantin gak.so,kadang2 beli air jup.hehe~ org x byk bazir sgt duit coz kantin tu mahal ohh! haiyoo~~ membazir2..baik makan kat dewan makan jer..walau x berapa nk sedap. tp kalau sabtu ahad 2,jarang arh..jauh la. kadang2 mintak tolong adik2 je belikan..hehe coz kalau dorunk nk g kantin kene lapor diri kat bilik prep f5..hehe~ tp kalau parents datang lawat uhh,,ha! g la kantin,,dok makan2,sembang2..hehe


10) semua orang ade kenangan manis.. so korangnye kenangan pahit?
kenangan pahit? hmmm...xtau lah~ xde kot! biasa2 jer kat stu! tp,, ha! time xleh nk selesaikan prob kawan uhh kire pahit kot! coz im really love all my friends! sye bukan senang nk nangis tau! tapi,,bab2 friends nie,,boleh tersentuh jugelah! ade mase 2 gaduh dengan kwan! haiyoo~ lagi la pahit, nk kene bahagikan juge kawan dengan tugas.huh! masalah uhh! tp at the last kami ok semula. hehe! kami x kan bergaduh lame punye~ insyaAllah~ saya cepat lembut hati~ ye lah~ wanita.biasa lah tuh!


11) andai korang ditaklifkn sebagai KU or TKU… bayangkan… and cerita ape yang bakal terjadi..
hmmm...soalan nie erk? ssh skit nk jawabnye..hehe~ secara umunye mmglah saya nie TKU @ PKU. hehe~ biasa2 je kot! sye x de lah sehebat mane. sekadar membantu sekolah ape2 yg patut jerk. membanteras kesalahan disiplin dan sewaktu dengannye lah~. hehe~ xde yg menarik pun yg sye pernah buat. cume, baik dengan adik2 n kawan2 je lah.. org slalu kate 'PENGAWAS YANG BAIK IALAH PENGAWAS YANG DIBENCI' hmm..mungkin xsemestinye. ade juge pengawas yg pandai menggunakan ilmunye untuk menasihatkan org kan. hehe~ tp sye biasa jer lah! ade la juge yg benci2 kot. mane lah tau kan. tp,,sye positif thinking je dengan smua org. smua ok.. insyaAllah


12) pernah nangis?
nangis? huh! susah untuk diri ini menangis. kalau menangis pun,xkan ku tunjuk kepada rakan2. ego sye sgtlah tinggi. tapi bab2 kawan nie, hehe payah la skit. ade la juge nangis, macam cerita kat no 10. tapi tiada siapa yg tahu kalau sye nangis. tp x tau la kalau ade org prasan.hehe

13) pernah sakit?
haha~ sakit pula? hmm... sye pun ssh la juge nk sakit. hehe. kate org kuat la juge. tp pernah skali time F3 xsilap. pergh demam x ingt! smpai x boleh bangun la.. duduk terperap kat bilik sakit asrama.. hmm.. tyme 2 pon ramai gak demam..huh! berjangkit2lah..ingt lagi tyme 2 kat bilik sakit jer ade la dlm 4,5 org yg demam. huh! ya Allah..sabar je lah! mmg krisis demam tyme 2 kat skolah. ckgu2 pun susah hati. 2 lah! susah nk sakit, tapi skali sakit,,mmg teruk argh! hehe~ so,korg kene doakan sye sntiasa sihat k! ha!lagi satu,sakit kepala slalu la juge.tp dah biasa so,just ignore it n x anggap pula sebagai sakit(boleh ke?)~ hehe 

14) korg paling baik dengan siapa kat MAHISS?

hmm..smua org baik kot! hehe~ tp,kalau nk ikot batch, tyme f5 uhhh,, paling rapat dengan adik2 F3'10..hehe biasa lah adik2 menti kan~im their mentor. so amat baik lah dengan mereka. lagipon mereka nie x berapa nk baik sgt dengan akk2 f5 (kawan2 sye la), so,,kawan2 sye pun bagi lah batch nie kat sye coz kami agak rapat. kami slalu la juge share2 prob batch, prob diri adik2 uh, kadang2 kami sembang2 biasa kat dorm.kadang2 mereka jemput masuk bilik study dorunk, bincang probs or makan2 ke.hehe~ tp,kami mmg agak rapat smpai lah skarang.hehe~ bile sye pergi skola, huh! haru lah jumpe budak2 nie! tp sye bangga kerana mereka sudah menjadi org2 hebat skarg! thanks adik2 mentiku!
hmmm..dengan adik2 f2 pon rapat juge lah. hehe terutamanye 'adik2 dayah' haha~slalu share2 cerita. hah! best la smbang ngan mereka!
adik2 f4 haha~ pon boleh kate rapat jugelah,coz bile dah nk dekat spm uhh,,kene bg tugas2 kami kat mereka,so,mcm2 la mereka minx khidmat nasihat.hehe~walaupon sye x sehebat mane,tp,,bglah juge ape2 yg patut..hehe~ supaya senang mereka nk gelola MAHISS akan datang.
adik f1? hoh! mmg x rapat langsung! haha~ adik2 f1 mmg takut dengan KAK KIM dorunk nie! haha~ garang la sgt! hak2, tp mmg lawak la juge adik2 f1 nie,kalau nmpk KAK KIM jer! pergh! sume pakat nk lari. haha~ lawak la korg! kadang2,jalan tunduk jerk! hahah~ mcm nmpk harimau. bile smpai perjumpaan f1, huh! harulah kalau KAK KIM masuk campur~ smua org kene tibai! hahah~ ksian korg! sorry ye! bukan nk buat korg takut, tp supaya korg blajar erti kehidupan kat MAHISS nie. hehe~ tp,ok je skarg nie, bile jmpe KAK KIM nie,, tego2 je..haha~ bile dah kluar skola nie xde la nk marah2 korg lagi~ mst korg happy kan..hahaha~
batch sendiri? haha~ of course la rapat! especially geng KUFAH..hehe~ 
SAKINAH RIDZUAN 
(paling perasan dlm dorm..haha,smua org tahu sifatnye itu. tp itulah yg membuatkan kami happy.)
HIDAYAH AZAM 
(sifat pemalunye yg meriangkan kami! hehe~ comel2 gitu!)
HUMAIRA MAHPA 
(aha! akk paling hebat dlm geng kufah nie. haha~ staright A gitu!)
ANISA FIRDAUS 
(aha! kami sama PLKN. seronok kan PLKN same2,best best! tp kat PLKN panggil PEDOTT!!! haha)
AISYAH HAFIZAH 
(hoh! org pertama jmpe  tyme mule2 masuk MAHISS nie,,kire rapat la juge smpai skarang!
SABIHAH SHUKRI 
(yg paling kecik tp byk btul makan dier nieh! hahah)
AFIQAH RASLAN 
(paling pendiam dlm dorm. huh! tp skali ckp! pergh! x cukup mulut.heheh)

hmm...yg lain2 pon rapat jugelah! dah satu batch kan.. biasa lah! xckp pon dah tau~

15) brape kli korg outing dlm sebulan…dgn spe.. or solo? Tmpat pling jauh korg prnh g?

hmm..MAHISS x boleh kluar outing lah. coz kami balik 2minggu skali. tp, pernah la juge outing pergi metro kajang uhh, 2 pon warden bagi coz nk kene siapkan keceriaan lah, ape lah~


16) soalan plg simple…. Pernah fly?
Pernah...time SPM. hehe~ 2 lah mcm cerita kat no 8 uh~

17) pebenda yg korg harap akn jadi.. tp ianya tak tercapai akal.. n confirm xkn jdnye!
hmm..ape yerk? aha! jambatan dari blok asrama K ke L..haha~ slalunye kami kalau nk berinteraksi dengan dak2 blok blakang kami main jerit2 jerk! hehe~ ade ke patut... so, harap ade la jmbatan uhh coz malas argh nk turun bawah then naik tangga balik!...hehe same gak untuk blok asrama M ke N. nk jambatan satu!!~ hahaha... 

18)kalau diberi peluang balik mse form4/form5 apa yg korang nak buat..??

hmm..myb nk bljar lebih rajin kot! hahah~ supaya dapat straight A.. hehe~ yeke? haha~ ntah la


19)kalau korang tak masuk MAHISS agak2 kat sekolah lama apa cerita korang ek..??
maybe makin jd lebih teruk kot. xsehebat macam skarang(ceh mcm hebat sgt jee.hehe) xbyk pengetahuan agama. walaupun bukannye banyak pun skarang,tp basic2 dier adelah juge.

20)soalan last:decribe in 2 word tentang diri korang {sebelom:semasa:selepas} jadi warga MAHISS..

sebelom: masih lagi jahil, tercari2 makna kehidupan
semasa: lebih matang, belajar menjadi hebat dan mencari kehidupan yg dredhai Allah
selepas: mudah menyesuaikan diri dimana pun sye berada dan masih seperti dulu cume,pengetahuan lebih matang n berusaha yg lbih baik!




that'a all, thanks read! ;) comment2!! ngeE

Thanks for READING . Datang Lagi :)

29 cuit2 manja:

aisya hafieza said...

najah~!!! ^_^
thanks coz engat ak..:DD
hee~:)
sayang kau~!
muahxxx:pp

sakinah said...

like like like !
sayang jot ~

.nur sabihah. said...

oke,post ko buwat aku nak nangis..
post ko buwat aku nak blek skola..
post ko buwat aku rase nak balek kepade saat2 spm n stay like that ngan korang because it was the sweetest moment ever (tapi,ak tanak ulang blek spm)
luv u forever~
skin,maumai,yot,aisya,nisa,piqa pown sme
^^

smilenajah93 said...

aisya hafieza:
aha! mst la engat kau!! org first aku jumpe n org last yg ak say bye bye mase balik~ hehe! iye3!!~ sayang kau amat sangat! hehe

sakinah:
sayang kamooo juge skinot!

nur sabihah:
kak saubihunnn!!!jgn la nangis! nnt mak nangis juge~ hehe. aha! btul,nk balik skolah balik kan sauby! nk jumpe adik2, nk slesaikan prob f3 same2,hihi. whua!! btul2,nk balik KUFAH! hehe~aku pun x nk ulang spm.
luv you 2. sayang korg sangat3!.ngeEE~

AIFA|FARISYA said...

HUHUHUH~ post akk mengingatkan saya last year ,even kitorang takot sangaaaaaat bile jumpe akk , tp itulah yg jadi kenangan manis sampai sekarang. ketegasan akk buad kitorang jadi org yg lebih bergune . THANKS+SORRY utk segala-galanye .

azani said...

hahahah...igt gak tyme gonjeng dlu kan..haha.fly...???best nyer...pape pon..gud luck kau uni plak..hehe :)

smilenajah93 said...

hahah!!~ takot la sangat~ hihih!
yeke knangan manis? hehe~ terharu2!!~ ahaks! tegas ek??ngeEEE~ akk pon nk say sorry kat korg~segala ksilapan semasa menjaga n mendidik korg.hehe
hmm...bgus adik2,,kene teruskan usaha kamu yea!!~jgn kecewakan akk2mu ini! be the best yea!!~ korg msti jadi lebih hebat dri kiteorg tau!!~
n the last! jgn lupakan kami smua!

smilenajah93 said...

azani--gonjeng!!~haha~ ngeENg!...fly,,jgn ikot ouh!!~ xbaik!!~ ngeENG!aha!!~ papehal pon! thanks ye adik2!!

AIFA|FARISYA said...

mestila, kenangan manis yg tersemat dengan cukup rapi dalam hatii KAMI ,InsyaAllah kitorang tak kecewakan akk2 .! Doakan kami diiringi dengan usaha kamii yaa !~ jgn lupekan kami semua jugaa~
"adek kakak,SAAAAAYANG KAKAK !" <3

smilenajah93 said...

hahahhah!!~ ye la dik!
mesti x lupe korg punyer! hehe
adik2 yg kami buli....ngeEEE~ untuk kebaikan..hehe~
ap2 pun gudluck k!!~ korg mmg hebat! akk pecaya itu!

aha! salah tuh!! biar akk sebut dulu~
ADIK AKK????????
ADIK YG BAIK??????

AIFA|FARISYA said...

ADIK AKK????
= saaaaaayang akk !
ADIK YG BAIK????
= mendenga kata !

KAKAK YANG BAIK ????

smilenajah93 said...

aha!!!!~ pandai!!!~ ngeEE!!~

KAKAK YG BAIK?
hurmmm....ade ke? ape erk???
aha! SYG ADIK!!!!~ hahhahahah~ btul ke erk? akk lupe la pula~~~

AIFA|FARISYA said...

hahah , salah2 ~

KAKAK YG BAIK ?????
= Berkata-kata !

BHAHAHAH :D~

smilenajah93 said...

hoh?? salah ek??

hahha!!!~ eceh! mcm 2 erk??ngeEE~~

eqlima ernie sufieza said...

waaaa..post ni mengenangkan sye pd taon 2010... da bez yer ever.. grr...kak kim yg pleng d gruni kot oleh batch 97 ... hoho...mmg bagos akk garang kat kitorg agar kitorang jd manusia berguna... miss orientasi !! miss tym akk lantik sye jd penghuluwati n sye nges tu..:p saya akn berusaha tok berjaye cam KAK KIM !! hehe..like ain say..

ADIK YG BAEK... mendengar kate !! :D
KAKAK YG BAEK... berkate-kate ! :P
ADIK KAKAK... sayang kakak !! :*

smilenajah93 said...

hahahh...tinggal kenangan~ haha! best ker? bukan korg benci erk?haha~ xsabar nk naik f2.
hah! ingt lagi mase lantik awk jd penghuluwati..haha,,,cian akk tgk! tp,,,hahah~ jahat en akk...ngeEE... haha~ akk biasa je dik! alhamdulillah~ xleh xleh,,,awak kene jd lebih hebat dri akk baru btul!!~ hahah~

ingt korg kan dengan ayat2 nieh! terharu...haha~ thanks ye adik2!!!~ smoga bejaya pd masa akan dtg!

MAZIAH puat said...

assalamualaikum..!
kak kimm ,, thank for everything
hehe..lagi lagi tim takot sangat
saya pon takut gakk hehe,,especially time kawad
sayang akak !

smilenajah93 said...

waalaikumusalam dik!
ye maziah,, aha! most welcome!
ahahahha~ teringat TIM..ape kaba lah dier en,,hihi~ sian dier!!!~ ingt mase kenekan dier tyme jamuan korg!!~ sian dier,,,hehehheh
hahah~ awak cool jerk...ngeEE~ eceh!!~ kawad ok la guh dah menang!! ngeEEEE

MAZIAH puat said...

time jamuan tuu dia tarik tarik baju ainn...sian ain,,
polis kan memang juara haha ~!
tapi saye rase bersalah sebab saya yang turun bilik prep f5 suroh akak naik prep f1 :(
maaf kak ,,

smilenajah93 said...

hahahhha!!~~ agak la maziah!!~ nk terkoyak akk tgk baju ain tuh!!!~ hahhaah~ lawak2 jerk...2 yg akk lagi usik dier!!!~ sian dier!~ mcm harimau dah akk rse..hehehehe~~
yeah!!~ JUARA!!!
hahahahah~ agaklah!!!~ geram ouh akk tyme tuh!!!~ tp,,,hehheh~ xpe juge! dpt makan! ngeEEE
its ok girl!

MAZIAH puat said...

haha,, ok ok !
tapi dah tak boleh nak buat lagi jamuan tuu,,
hehe..tapi, paling best time akak dapat anugerah FATIMAH AZZAHRAH haha ! dah la nama same,,,
tim time tu sampai dah tak cukup kain nak tutup mukaa...
best la time tuh ~! :)

smilenajah93 said...

haha!~buat jer la!~ xpew,,akk dtg dri jauh jerk..hih!~
hoh,,akk xtau pon pasal tuh...hihi~ tp,,akk ade gak la perasan name fatimah azzahrah tuh!!~ hahah~
ksian dier ouh! rindu pula dier..ngeEE~ nnt kirim salam kat dier k!!~

MAZIAH puat said...

ok ! nanti saye jadi posman kirim salam kat die..
hehe ~
dia mesti rindu akak ,,
tahun ni susah sikit laa,,kalau ade masalah tak tahu nak cakap kat sape,
tahun lepas akak akak ade..
ape boleh buat,,hehe ~
akak masok u ??

smilenajah93 said...

ahaks! okayh! posmen xbergaji..ngeEE~
humm....PRS kan ade...knp ade masalh ke?
sape btua batch skunk??

yup! insyaAllah akk masuk UIA,,30hb nie masuk! doakan akk k!

MAZIAH puat said...

maryam kb tahun nii...
masalah kecik je,, biase lahh gaduh sikit sikit...

ok ! kos ape akak amik ??

smilenajah93 said...

ouh~ ok la 2..hmm, ouh,,kene la pndai2 berdikari selesaikan k,,korg kene bersatu tau! baru boleh dpt kejayaan same2...berfikiran matang skit! korg tuh dah besar,,so,,pandai2 jge diri k.jgn ikot sgt perangai kanak2 skolah rendah uhh..ok~ korg mst boleh punye! all the best!

hmm,,akk amik asasi economi n sains managment..hehe,,ntah awak faham ke x..akkx tau mcm mane nk jelaskan..hehe

asim said...

PKU pon fly ? boleh dijadikan contoh ni ! bagus

MAZIAH puat said...

ok ! thank for the advise :) ALL THE BEST KAT U ! doakan kitorang,,, sayang akak ! ;D

smilenajah93 said...

asim : oit! time 2 bukan PKU lagi lah~ ish3. jgn ikot dik oi!!~xelok

maziah : most welcome dik! thanks juge! insyaAllah! sayang kamu juge~