special for you and me ! watch out !

Saturday, January 19, 2013

#5 - LOCUS 2013 > SABAH


14hb January 2013

harini adalah hari terakhir kami di SABAH .
eh tadi terakhir , ni terakhir lagi . berapa banyak akhir daaaa??
ahaa ! yang post sebelum ni , terakhir bersama adik2 SMAIM  di Ranau Sabah .
yang kali ni hari terakhir kami di SABAH .
kali ni post di Kundasang Sabah .

setelah berpenat lelah bertungkus-lumus bercommunity service bersama adik2 SMAIM .
dengan berbesar hatinya advisor kami membawa kami bersiar2 di Kunsadang dan Kota Kinabalu .

hari terakhirnya , seawal 5.30 pagi kami dah bergerak keluar dari sarang tidur .
jangan terkejut la , sebab kalau 5.30 tu , kire macam kita 6.30 pagi kat semenanjung .
kan post ENTRYINI ade cerita pasal macam mana masa kat sabah ni .

after solat subuh , terus bergegas ke tempat yang dijnjikan untuk berkumpul .
rancangan pagi ini , advisor2 kami akan bawa kami untuk melihat matahari terbit .
dan tengok perubahan warna yang berlaku di kaki gunung kinabalu if im not mistaken la .

okay kali ni jom mendaki "gunung kinabalu" kononnyalah kan .
hehe , padahal bukit yang berdekatan dengan gunung KK jeee .
jom usha gambar !


hidup tidak selalunya indah , 
langit tak selalu cerah ...
suram malam tak berbintang ~~~
itulah lukisan alam , begitu aturan Tuhan .

lihatlah alam ciptaan 
itu mataharinya .
indah kan ?

sebelum tu , ape lagi ! pose la dulu ;)

matahari hampiir nak keluar tu .
dia main chak chak pulak ngan kita ;)

jadilah rumput yang lemah lembut ,
tak surut dipukul rimbun ,
bagai karang di dasar lautan , 
tak terusik di landa badai ~~
pemandangan dari atas bukit .

subhanallah ! 
indahnyaaaaa pemandangan tika ini kan ?

lihatlah betapa seronoknyaaa brothers2 ni .
macam rumput dah haaa melambai2 !

uih , tinggi lagi bukitnye!
dah la kami tak warming up pulak tu .
redho je laaa ~


ahaa ! tinggi tak ?
ni baru bukit ,
lom naik gunung KK lagi kan !
gimanalaaa agaknyaaa if naik gunung KK . 

sampai kat tanah rata sikit , ape lagi ! snap snap laaa !
febret kami kannn !! last last last ~


cantik tak kawasan sini ??

akhirnya sampai juga kami di atas .
tapi tak atas sangat la kan .
now ! time to turun !
ni kita dah puncak laaa bagi kami !
eh eh eh ,, LAST LAST !
*last tu means last snap la kononnya* 

eh , ade lagi nak snap nyaaa???
okay laahhhh LAST LAST ~
last last ~
bape kali last daaaaaaaaa ~,~"

akhirnya sampai pun kami di bawah !
semoga bertemu kembali yaaa kundasang !
dalam jam 9pagi , kami bertolak ke Kota Kinabalu .
shopping time !


time ni tengah galak bershopping ! 
sebab tu tak banyak gambar .
haha ! tak teringat pun nak bergambar sebab dah rambang mata !
tengok abam padil kita kat atas nie !
tengok mata pun dah bling2 tak tahu nak beli yang mana . haha !
ingat yang girls jee reti shopping ! dorang beli banyak dari kami tau ~
hahhaahaha ~

setelah itu , kami bertolak dari airport KK pada jam 9 malam .
dalam pkul 2++ pagi baru lah sampai di CFSIIUM PJ yang tercinta !

-------------------------------------------------------------------------------------------

inilah pengalaman kami !
pelbagai suka dan suka kami hadapi .
LOCUSian tetap dihati .

pabila masing2 dak balik rumah , 
senyap sepi , tanpa gelak ketawa dan 
sendu sahabat2 LOCUSian .
apekah agaknya sahabat2 sedang lakukan ?
sesungguhnya sahabatmu ini sangat merindui diri kalian .
maafkan andai aku tidak dapat menjadi seorang treassure yang baik buat kalian .
maafkan juga andai tersalah bicara , terlepas kata , tercuit dimana2 .
maafkan juga sekiranya diri ini telah membuatkan diri kalian menanggung dosa .
sesungguhnya semua itu hanyalah kerana mahu melekatkan secebis kenangan buat kalian .
siapalah aku seandainya kalian tidak muncul dalam diari hidupku .
bukanlah aku sekiranya tiada kelebihan kalian .
sesungguhnya kalian amat bermakna buat diri ini .
terimakasih kerana berkongsi suka suka bersama .
terimakasih kerana menyemai sedikit memory bersama .
andai aku tiada di dunia ini lagi , 
ingatlah diri ini pernah menjadi sahabatmu dan doakanlah diri ini dialam sana .

buat mainboard , Rahman , Adib , Shatibi dan Ezzah
terimakasih kerana menerima diri ini .
sesungguhnya banyak perkara yang kim belajar daripada kalian .
semakin mengenali diri kalian , semakin kecil rasanya diri ini .
memang tidak salah diri ini bertemu dengan kalian , 
semoga ikatan yang dibina dalam masa yang singkat ini akan membuahkan ukhuwah yang indah .
buat anak-anak buahku tak kira biro apepun . terimakasih juga atas pengalaman yang indah ini .
sesungguhnyaa kalian lebih hebat dari diri ini .
jazakallahu khairan kasira .
mianhaeyo

dan ini juga adalah khidmatku yang terakhir buat MRC CFSIIUM .
dalam setahun setengah aku bersama MRC . pelbagai kenangan pahit manis aku hadapi .
terimakasih juga kepada semua MRC tak kira gombak dan PJ .
sesungguhnya itulah yang menjadikan aku lebih dewasa dalam menjalani hari-hari ini .
dan diri ini amat gembira berkenalan dengan kalian .
akhir kata , Terimakasih dan selamat maju jaya !

----------------------------------------------------------------------------------------------

#ehhh bermadah lebih plak kim ni !
haha ~ okaylahh ! xnak merepek panjang lagi !
semoga bertemu kembali di episod akan datang !
semoga berjaya dan selamat membaca!

THE ENDDDD!





Thanks for READING . Datang Lagi :)

3 cuit2 manja:

Eza Faezah said...

Sabah memang cantik dear! Setiap tahun family Eza pegi sana untuk makan angin ;)

Aiisyah Roseskalerful said...

best pergi sini.. kita pun pernah pergi dgn family.. sangat2 seronok :-D

nuyui a.k.a miss YUI said...

best p sbh..time shoping lg besh..hihi