special for you and me ! watch out !

Friday, May 18, 2012

Nak Sikit !!

Kriiiinggggggg !!!
Loceng menunjukkan waktu rehat bermula .
Masing2 sibuk membeli makanan di cafe2 pilihan .
Lepas Azmir membeli makanan dan minuman kegemarannya , dia bergerak menuju kumpulan rakan2nya yang sudah pun membeli makanan mereka . Rakan2nya yang lain tak beli air . Sedang Azmir makan dengan seleranya , 
Asyraf : Nak Sikit !! 
Tanpa menunggu jawapan dari Azmir , Asyraf dengan selambernye minum air Azmir . 
sedangkan Azmir belum minum setitis pun air tersebut . 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

berdasarkan cerita pendek tu , ape perasaan korang ?

hohoohoo.. ?? 
tengok orang jugalah kan .
ade yang jenis tak kesah .
ade juga yang makan hati je .
ade yang terus terang cakap tak suka .
ade juga yang sabar je lah .
dan sebagainya ..

kalau kim lah kan tengok masalah . 
kalau time tu mood baik , xkesah sangatlahkan . 
tapi kalau mase tu mood kurang baik , memang agak geram jugalahkan ...

 nasihat kepada yang berkata nak sikit tu .
tak salah kalau nak , tapi beradablah sikit , kadang2 kita tak tahu hati manusia ni .
walaupun kita rapat dengan die , hati die kene jaga juga kan kan :)
sekurang-kurangnya dapat keizinan daripada orang yang kita minta tu .
takdelah nanti berlaku selisih faham or 'api dalam sekam' .
hati manusia siapalah yang tahukan .
kadang2 mulut cakap lain , hati kata lain .
kan kan ??


kan sweet kalau macam nie :)

peringatan buat diri sendiri dan rakan2 juga :)



Thanks for READING . Datang Lagi :)

7 cuit2 manja:

Tihara said...

ooo main ambik mcm tu je yea..kalo akak..bab2 makanan ni tak kesah sangat tp jgn slurpp sampai habis dah laa..over tuu ..hehe :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..toi tu..

Muhammad Adam bin Roslan said...

kalau dia haramkan apa yg kita minum.. lg bez.. haha

iEdA said...

x kesah kalo nk minum, makan @ pinjam pape...juz bgtau jer...kn sng...hehe

iEdA said...

x kesah kalo nk minum, makan @ pinjam pape...juz bgtau jer...kn sng...hehe

smilenajah93 said...

@iEdA

setuju ! :)

fiQ'Ra said...

akak kurang suka dengan orang main mintak je.. padahal kita memang nak sangat benda tu.. "nak sikit" hmmm, jangan amalkan kalau boleh ayat nak sikit tu :)