special for you and me ! watch out !

Tuesday, December 25, 2012

#CerpenAlya

Selamat pagi !
Ape khabar semua ?
mesti sehat je kan , kalau tak , macam mana pulak korang boleh duduk depan lappy ni :)
lama rasanya tak menghadap blog terchenta nie . 
sorry blog , cerita korea laa yang jeles tak bagi kim date dengan awak :D heee
okay straight to the point je la .
kali ni nak promote blog kawan !
ini bukan sebab die suruh ke ape tapi rasa macam tergerak plak nk promote blog die . 
rasanya beliau baru je buat blog dalam tahun nie . hm , agak menarik blog die , tapi yang paling best sekali cerpen baru die . tajuknya MY GENTLE GIRL . perghh ! suppperrrbb ! tajuk je budjet omputih tapi cerpen die melayu je :D heeheee . best laa , ayat tak de nak skema mana , baca pun ade juga la part yang boleh pecah perut . hehe ! jom la kawan2 free2 jenguk la blog beliau . cerpen die blom nak habis lagi tapi insyaAllah hampir habis tu . jom ramai2 serbu blog beliau :D
sikit sinopsis untuk #CerpenAlya yang bertajuk MY GENTLE GIRL
menceritakan kesah seorang gadis yang bernama Azureen yang hobbynya meminati jejaka yang ramai peminat . ketika beliau di university die sangat menyukai seorang perwira yang terkenal bernama Aimadhuddin . Aimadhuddin juga sebenarnya menyukai Azureen tetapi disebabkan malu dan ego , dia diam . dalam masa yang sama Azureen sangat rapat dengan jaguh terkenal university yg bernama Danial . Danial memendam rasa dengan Azureen tetapi Azureen hanya menganggap Danial sebagai seorang sahabat . apabila Danial melanjutkan pelajarannya ke luar negara , Azureen mula terasa kehilangan .
keadaan mula berubah pabila Aimadhuddin meminang Azureen sebagai isteri . tanpa pengetahuan Azureen , ibunya yang mengetahui kisah hati Azureen terhadap Aimad semasa zaman universitynya terus menerima pinangan Aimad . adakah azureen gembira dengan perkahwinan tersebutt ? siapakah yang dapat memenangi hati Azureen ? Apakah yang akan terjadi kepada Danial ? 
nantikannya MY GENTLE GIRL di BLOG ALYA MAISARA . 
( nama pun dah macam penulis novel kan :P )
klik link utk ke blog Alya
jom serbu blog Alya reramaiiii :D
     
Aimad ?                                  Danial ?
sepupu Azureen dalam #CerpenAlya
Happy Family

Thanks for READING . Datang Lagi :)

7 cuit2 manja:

Aiisyah Roseskalerful said...

amboi, rajinnya promote #CerpenAlya.. cerita memang best.. tapi baru baca sampai chapter 3.. tengah busy dgn final ni.. huhu

smilenajah93 said...

@Aiisyah Roseskalerful

dah lama x update blog . saje jeee bosannn .. hahaaa

Tihara said...

akak suke my daughter the flower :)

Rara Nasiha said...

bestnya ada bakat menulis macam ni :)

Eza Boom Boom :) said...

nak g serbu jugak laa..

- alhamdulillah, Eza sihat.. Awk sihat? ;)

akuamir said...

by the way, baru kemalangan? kete ke motor ke camne?

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk menarik je ni..hihi.