special for you and me ! watch out !

Monday, September 3, 2012

Slaughtering Course

Alhamdulillah , 
setelah bertungkus lumus menyiapkan program ini , 
hari yang ditunggu2 telah pun tiba ...

1/9/2012

pepagi lagi dah bangun nak siapkan preparation .
tetibe kecuakan melanda bile rahman bagitahu bas tak sampai lagi kat PJ . 
ohh tidak , terus berurusan dengan bahagian transport ..
at the end , sampai juga bas tersebut , lambat sikitlah tapi .
actually , excited bile MRC PJ nak datang , tu yang cuak bile bas tak sampai lagi . hee ~

kim handle bahagian ayam diproses , huh , jenuh juga la bile buat sensorang sebenarnyaa .
alhamdulillah ade juga MRC PJ dan lines up hisbah yang datang membantu .
bahagian memproses dah bahagikan 
~ celur ayam ~
~ cabut bulu ayam ~
~ potong ayam ~
~ basuh ayam ~
~ keluarkan bahagian dalam ayam ~

sebenarnya dah bahagikan ikut mahallah , tapi biasalah , 
ape yang kita rancang tak seperti yang akan berlaku kann ...
tapi alhamdulillah , semuanya berjalan lancar .
masing2 bile takde kerja , gi cari kerja lain .
alhamdulillah , bersyukur sangat semuanya rajin2 belaka .

rasanya tak banyak nak cerita kot , 
kebanyakannya boleh diberitahu dengan gambar2 dibawah .
ini yang korang suka kan :D 
sila sila sillaaa ~

our pubpro biro yang buat ! DinaNurHana ! comelkan ?

muzammil uruskan ayam apabila sampai .

ayam2 yang bakal disembelih

adib asah pisau , tapi tak tajam2 :P

penerangan tentang sembelihan .

zaidan semangat nampaknya nak sembelih ayam :P

ke tempat sembelihan .

madam pun turut turun padang serta anak2nya .

ustaz tunjuk cara menyembelih .

Program Manager sebuk mengasah pisau .

amik ayam masing2 ...

sister sembelih ! good good . 

pengalaman ni . adik2 hisbahku .

ayam yang telah disembelih 

itu dia ! abg dan ! keberanian teserlah :D

penonton2 

yang purple2 tu MRC :D

tu dia ! semangat nampaknya brothers MRC menguruskan ayam .

cabut sampai bersihh !!

TB bersama ayamnyaa :P

sisters pula sembelih :D azizah disitu :D

ayam yang bakal diproses .

adib rajin disini . membasuh ayam ~

celur jangan tak celur , bagi senang nak cabut bulu .

sesi mencabut bulu dan memotong ..

semangat nampaknyaa brothers MRC ni ye .

ini dia ! sisters yang hebat dalam pemotongan ayam :D

uih , sempat lagi mereka nie ..

syafiqah pula sembelih ! good syafiqah !

membakar sisa2 bulu ayam .

rajin rajin !

depa ni takdok keje . main kaki ayam ~

rajin benar 2 org ex-classmates aku nie .  huhu ~

ayam2 yang bakal digoreng !



hampir tengahhari , ubah tempat ..

huh , sampai hilang semua kulit di hasyim ni buat .

sesi mmbasuh ayam , sambil tu , sembanglahh . rapatkan ukhuwah 

nik basuh ayam uuhhhh :D

habis semua kulit dia angkut ~

sister potong ayam ! ezzah nampak tekun disitu :P

diketuai oleh cik najihah kita , presiden blok B

ayam yang siap digorenggg :D

mengemassss ~

p/s : credit to Aiman for the photos ! :D

Thanks for READING . Datang Lagi :)

11 cuit2 manja:

Anonymous said...

mana gmbar ayam kepala 2?? :p

adanesz said...

segan lak gambarku yg last tu... atoitoi...

preciousthingseverinyourlife said...

seronok bile sume buat kje sama2.... miss this moment a lot.. :D

preciousthingseverinyourlife said...

Seronok bila buat kerja sama-sama... miss this moment a lot..:D

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya aktviti cmni..suka akk tgk..

Tihara said...

seronknya bergotong-royong..meriah :)

Tihara said...

seronoknya gotng royong..meriah :)

adanesz said...

lai3..

Pejuang Cinta said...

Jeles hoi !!!!

akuamir said...

lamee tak menjenguk siniiii,, ruppanya kite satu U laa,,hahahaha

Aiisyah Colourful said...

bestnya buat program ni :-D