special for you and me ! watch out !

Sunday, September 4, 2011

open house mengejut !

2 september 2011


diam x diam dah smpai raya ke 5 kite di bulan syawal . hm , cepat juga masa berlalu ye . and hari nie kami ade sedikit buat jamuan hari raya mengejut . sebenarnya masa dlm perjalanan balik dri kmpung ke rumah , saya just ckp dengan ibu yg ade kawan nk dtg esok . last2 , ibu trus kate , kite buat je la makan2 esok , tapi tgk la pasar esok mcm mane . hmm . org pun on je lah . heee . abah pun dah ade ajak2 kawan2 abah sikit . hee . eiceh ! nmpknye abah lagi semngt dri kiteorg . haha . hm , mlm tu smpai umah dlm pkul 11++ , terus kemas2 rumah n ready untuk jamuan mengeejut hari esok .  heee .


3 september 2011


pagi2 lagi da bgun . lepas je solat subuh , kami smua bertungkus lumus mengemas rumah sementara ibu n abah pergi ke pasar mencari barang2 keperluan untuk masak . dlm pukul  9 gitu , kami pun start memasak . hidangan hari ni ialah mee rebus , mee+beehun sup , soto , ayam masak panggang dengan nasi impit . hari ni saya dtugaskan memotong bawang . seguni bawah uh . sedih pun kalah tgk cite korea . haha . tapi sebab open house hari ni , buat je lah . hee . potong punye potong , siang punye  siang , tumis punye tumis , masak punye masak , akhirnye beres ! weee . siap segalanya dlm pkul 12++ . ambil masa rehat jup , siapkan diri . dlm masa tu , dah ade org dtg dah . nicko n shahrul . tapi dorunk amik keputusan nk solat zuhur dulu kat srau . xpelah , lagipun xde org dtg lagi . lpas je zuhur . org pun mule datang sikit2 . kawan2 abah, kawan2 ibu , kawan2 adik2 , jiran tetangga . huh . busy benar nmpknya . x menang tgn . hee . tapi ape2 pun alhamdulillah segalanya berjalan lancar . makanan  pun alhamdulillah mencukupi . kat sini nk ucapkan kepada smua kawan2 saya yg datang . nk bg penghargaan ssikit , so nk sisipkan sikit nama2 diorg kat sini . bersusah payah kan mereka dtg smata2 nk eratkan ukhuwah . 


nicko zulkarnain (kenalan PLKN)
shahrul azmi (kenalan PLKN)
amzar ismail (sama klas mase f4 f5 - hamidians)
farah aimi (sama klas mase f4 f5 - hamidians)
raihana yaasin (hamidians)
anis aqila (hamidians)
humaira mahpa (dak pandai hamidians)
aliya ali (bestie mase drjah 5 n 6 - sk bandar tasik kesuma)
rufaidah talib (satu skolah mase drjah 3 - sk kampung rinching)
izzatul mirra (bola jaring team mase kat sk bandar tasik kesuma)
farhana+fadlina (c kembar jiran depan rumah + satu klas mase sk bandar tasik kesuma)
syafiq roslan (sama skola mase kat sk bandar rinching)
syafiq najib (sama skola masa kat sk bandar rinching + hamidians)
amirul hadi (seangkatan pengawas masa kat sk bandar rinching)
najmi akmal (sk bandar rinching gak !)

name2 nie ikut sape yg dtg dulu :)


byknye skolah . haha ! bile jumpe tu , pompang pompang bercerita . masing2 dah masuk alam university . alhmdulillah . ape2 pun thanks sgt kat smua yg datang ke rumah saya . harapnye ukhuwah kite akan sentiasa berpanjangan . insyaAllah . kawan2 semoga berjaya di hari2 depan mu . teruskan perjuanganmu ! take care ! salam :)

Thanks for READING . Datang Lagi :)

6 cuit2 manja:

~ pEJuAnG CiNtA ~ said...

tak ajak aku pon ~ hahaha seronok lah jumpe member2 lame ....

kalau nk aku rajin dtg melawat .. letak r blog ko kat sini ~

http://pejuangcinta93.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-pejuang-cinta.html

smilenajah93 said...

menipu gler ak x ajak kau ! kau yg x bg respond kan . haisyhhh ~

raz kidd said...

tarak ajak tite unnn~

smilenajah93 said...

aulaaa ~
mengejut la kak ~
no akk smua ilang ! heee ~

.rai.di.sini. said...

kim salam Assalamualaikum kat mak kau :)

smilenajah93 said...

haha ! insyaAllah~