special for you and me ! watch out !

Friday, December 30, 2011

5 Days 4 Destinations

Assalamualaikum ! 


hi korang ! seperti yang dijanjikan dalam Im Home !
ni nak cite mane p 5 hari menghilang nie :) heehe , sudi2kanlah diri membaca ye ..

Ahad , 25hbDec
#1st Destination , PD .
geng riders abah mengendalikan cuti nie .

Presiden Riders @ abah kim memastikan anak2 buahnya kenyang 

sembang tengah malam geng riders .

family dari singapore yang baik hati belanja sewa homestay .

masak2 kali ni semua dikendalikan oleh pihak lelaki je .

yang perempuan semua duduk2 tengok tv , tggu makanan siap :P hehe !


kim macam biasalah ! main dengan kanak2 .

nie cume ade 4 family je , yang lain dah balik :)

bagus juga percutian kali ni , walaupun aktiviti dlm rumah je , tapi alhmdulillah , dapat mngeratkan silaturrahim . sebelum ni , geng2 riders je yang kenal , sekarang sesama keluarga geng ridres pun kenal jugakan :) 

p/s : aktiviti kat pantai xde gmbar 
sebab kim x pergi . hehe ! 

Isnin , 26hbDec
#2nd Destination , Johor Bahru .
ni kampung kim sebelah abah .
tidur sehari je . sebab rumah nie tak de kipas dah .
baru je beberapa hari yang lepas rumah nie dimasuki pencuri , so , semua kipas2 telah dicurinya .
lagipun grandparents kim dah jarang balik kampung nie , mereka lebih suka tinggal dirumah anak2nya :) 

Selasa , 27hbDec
#3rd Destination , Mersing .


inilah bilik yang kami stay .

tengok TV kat tempat makannya :)

dari pemandangan atas . tepi laut je ni . sejukk ...

p/s : tepi laut lagi cutinya .. hehe !


Rabu , 28hbDec
#4nd Destination , Ulu Jempul Pahang .

ini pun kampung kim juga sebelah ibu .
sempat jugalah makan2 rambutan kat sini . bergugus-gugus . hehe !

------------------------------------------------------------------------------------ 

aha ! itulah ceritanya selama 5 hari nie .
Alhamdulillah , semalam kim selamat sampai ke rumah ini .
segalanya berjalan lancar , walaupun takdelah sehebat percutian tahun2 lepas kan kan .
sebab tahun nie dah tak tahu nak pergi mane dah . hehe ! 

SELAMAT BERCUTI !
lagi bape hari nak sekolah dah nie adik2 .
kim pun dah nak masuk University nie .





Thanks for READING . Datang Lagi :)

Tagline Blog Aku CUN

jom join ! KLIK banner !

mesti ade blogger card ! kalau nak , kene daftar dulu :)
Photobucket

setelah diperah otak akhirnye ade juga idea untuk join aktiviti ni *poyo je !
hee , ok , jom tengok ape tagline kim punye blog nie :)


najahaKIMah


seperti yang tertera kat header kim tu .
TAGLINE utamanya ialah NAJAHAKIMAH
nama ini diambil sempena nama penuh kim iaitu Najah Hakimah .
then , tagline kecilnye pula ialah Welcome to My heart 
maksudnya kat sini , kim menulis kat blog nie selalui hati kim sendiri .
kalau ade rasa yang nak kim kongsikan , kim akan tulis melalui ape yang heart nie terdetik .
dan kadang2 kalau kim nak menguatkan ape yang kim rasa , kim akan buat sikit research untuk meyakinkan pembaca melalui EnGoogle yang banyak berjasa :) so melalui blog kim ni pun , orang akan dapat merasakan ape yang hati ini rasa dan secara tak langsung dapat sama2 meningkatkan ilmu sesama blogger :)

insyaAllah ade rezeki nak kategori satulah kot . hee ~ thanks kak mas !





Thanks for READING . Datang Lagi :)

Im Home !

Assalamualaikum :)

Setelah lame berdiamkan diri , alhmdulillah , kembali sudah kali nie :)

wahh ~ penat sungguh cuti ni walaupun xdelah sehebat cuti2 lepas macam ENTRY INI dan ENTRY INI tapi okaylah juga sebab dapat meluangkan masa dengan family . bukan senang nak keluar sesama lagi2 abah dah keje , kim dah keje lagi nie , and adik kim pun bakal keje kan . dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan :)

entry lepas nie baru kim bagitahu kim g mane k :) 

daa ~~


Thanks for READING . Datang Lagi :)

Wednesday, December 28, 2011

Satu malam RM100

# Bro , berapa untuk malam ni  ?


* hm , untuk you , I bagi RM100 je lah .

# wohow , manyak murah ! sanggup2 . 
   dah tak tahan nak tunggu lelama nie . 
   bile boleh masuk nie boss ?

* You nak masuk sekarang pun okay gak .
   Dalam tu pun tak sabar menunggu . dah lame tak de orang masuk

# ouh , ok , ok ! I masuk sekarang . Bayar sekarang ka ?

* bayar sekarang lahh . 

# RM100 sangguplah dari tidur merempat ..

* okay , beres . keluar before 12 tengah hari  macam biasa lah .

# okay boss ! thanks !

ha ! korang fikir ape tu ha ?? ish ish ish ...  
ni perbualan abah kim dengan pemilik homestay kat La Bella resort , mersing .
tapi diubah suai sikitlah untuk nampak sedap :P haha ! 
kim sekarang kat La Bella resort lah nie
jup lagi nak keluar dah :) 
SELAMAT BERCUTI !


Thanks for READING . Datang Lagi :)

Sunday, December 25, 2011

Jejak PD !

Alhamdulillah , 
setelah beberapa jam perjalanan , sampai pun kim di PD ni  :)


haha ! walaupun selalu pergi tiap2 minggu , tapi jarang pergi bercuti kat sini 
tiap2 minggu pun pergi sebab amik adik dari asrama balik ;)

aik ? tadi kata bye bye ??
hhee , tetibe ade mase nk update , amik kesempatanlah .. heh !

rupenya ramai keluarga yang join .
Geng2 riders abahlah yang mengendalikan percutian kali ni .
rupenye adelah juga dalam 5 ke 6 keluarga yang join .
kawan riders dari singapore datang Malaysia bercuti kat sini .
die jugalah yang mengendalikan percutian kat PD nie . hehe ~
ade ke tetamu yang ajak pergi PD :P terbalik pula .
tapi alang2 dah ade orang belanja rumah nie , seronok jugakan .

ini  je lah untuk kali nie . hehe  xleh lelame ! daa ~~

inilah geng riders Abah :)

abah ku berpeace segala ;P


p/s : gambar cuti kali ni nantilah update yee . 
sekarang tak sempat . hehe !


Thanks for READING . Datang Lagi :)

Bye Bye !

Assalamualaikum :)
 ^.^v



kim tengok , ramai juga blogger yang nak menyepi nie . 
hehe ~ biasalah cuti ujung tahunlah katakan :)
dan bermula hari ini , kim juga akan mula menyepikan diri .

nie pun baru je siap kemaskan beg .
sekejap lagi dah nak bertolak .
tak tahu lagi mane hala tujunya , ibu kata PD .
hm , wait and see je lah yeee :)

doakan perjalanan kim selamat pergi dan balik yee .
kim juga akan doakan kawan2 yang lain , insyaALlah ..

di kesempatan nie juga nak ucapkan ...
SELAMAT BERCUTI ye kawan2 :)

semoga ceria selalu :)
BYE BYE !!!

Thanks for READING . Datang Lagi :)

Friday, December 23, 2011

TJ - Novel Syurga !

dimulakan dengan Bismillah , disudahi dengan Alhamdulillah :)
Assalamualaikum kawan2 :)

sebelum2 ni korang asik bace ENTRYINI dan ENTRYINI , tak pun INI
ape pendapat korang ? mesti korang fikir kim nie minat novellah , kaki novellah .
kan kan ??

okay , sekarang kim nak ajak korang bace novel Syurga pula .
*Ape novel syurga tu kim ? best ke ? cite pasal ape ?
aha , ni kim nak khabaq mai niee ~~



inilah novel yang kim nak bagitahu tu 
ALQURAN .
surat cinta dari Allah untuk kita :)

jom kita bace novel ni ramai2 , penenang jiwa , semua ilmu ade dalam nie , kalau rase resah , bacelah novel ni . insyaAllah Allah akan bantu segala yang diingini . Allah akan bantu hambanya yang menuntut ilmu :)

tapi kalau korang tak reti bace novel tu pun , jangan risau .
sebab sekarang nie dah ade ALQURAN DIGITAL tau .

cume halakan pen kepada Alquran tersebut 

pen tu yang akan tolong bacekan :)

boleh didapati dipasaran berdekatan .
if korang berminat pun dan susah nak cari , tak perlu susah2 
abah kim pun pengedar ALQURAN DIGITAL ni .
call je dia if nak , cume RM250 :)
0192925395

p/s : ape2 boleh tanye abah kim lah yee . 
kim tak tahu sangat .
tolong promote je . 
bende baik kan :)




Thanks for READING . Datang Lagi :)

Thursday, December 22, 2011

Andai Kau Jodohku ...

Baru je habis bace Buku ni
wah ! boleh tahan leleh jugalah .
tapi biasa je . hehe ! boleh tahanlah .

and now , new novel !
ahaks ~ skarang nie sesi menghabiskan novel2 yang baru dibeli beberapa hari lepas kat MPH .
tak lama lagi dah nak masuk U balik , sesi 3 pula .
berdebar and tak sabar pula rasanya . hehe .
baru je pegang novel ni , ingat nak start bace malam karang :)
sekarang nak BW dulu :) hee ~ Daaa ~~


Thanks for READING . Datang Lagi :)

Tahniah !

ingat lagi tak ENTRY INI
die ambil PMR tahun ni dan keputusannya telah pun keluar harini .
Alhamdulillah , dengan segala usahanya yang bertungkus lumus .
berjaya dengan baik di Sekolah Tahfiz Banting .
juga berjaya menghafal 15 lagu korea juzuk Alquran .

8A1B
miliknya .
Alhamdulillah ~


Najihah Hakimah

Pelajar cemerlang sekolahnyaa !

peminat korea juga die nie -.-"
tapi hebat ! dh 15 juzuk dah dihafalnya .


Thanks for READING . Datang Lagi :)

#14 ST - Cukuplah


Tak minta yang SOLEH sebab saya pun takdelah SOLEHAH sangat .
Tak minta yang bergelar USTAZ sebab saya lagi jauh untuk bergelar USTAZAH
Tak minta yang KAYA sebab saya pun takdelah KAYA sangat , sekadar ape yang ade .
Tak minta yang HENSEM sebab saya takdelah CANTIK sangat , sekadar sempurna kejadian Allah .
Tak minta yang BERPANGKAT sebab saya pun hanyalah seorang HAMBA Allah dimuka bumi .

Cukuplah sekadar yang MEMAHAMI dan MENERIMA aku seadanya .
Cukuplah yang ada AGAMA di hati dan MENGAMALKANnya serta sama2 mencari jalan ke SYURGA .
Cukuplah yang sama-sama MEMBANTU dalam kesusahan dan senang mengharungi lautan dunia .

klik gambar untuk bace entry BENARKAH DIA JODOHKU by fiQ'Ra




Thanks for READING . Datang Lagi :)

Wednesday, December 21, 2011

Ombak Rindu


semua orang tengah sibuk2 cerita pasal OMBAK RINDU kat pawagam nie kan kan .
tapi , kim xbape nak minat pegi pawagam , so , bace jelah novel ombak rindu nie .
 nak lah tahu sangat ape yang sampai meleleh orang kata tu kan .
hehe ! sekarang dalam proses membacelah nie .
sedihlah juga ~ hehe ! tapi blom teresak2 :P

ok , nak sambung bace . heee ~


Thanks for READING . Datang Lagi :)

#16 WW - Slow







kredit : En Google

thats why , jarang BW and post Entry sekarang nie .
sorry followers ~ i'll try my best ! :)



#15 WW - Busy


Thanks for READING . Datang Lagi :)

Story Aku & Lagu

Photobucket

Lagu Penghujung Cinta !

hm , tak tahulah nak cakap macam mane .
tapi bile first tyme dengar lagu nie , wahh ~ bestnyee .
rentak lagu die , tenang jee . lagila maksud yang sangat mendalam kan kan .
hanya orang yang faham jelah tahu lagu nie :) hehe !

jom nyanyi lagu nie . . .

berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa tak lagi sepi
hati ini tlah ada yang miliki
tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi
kini aku tak sendiri
aku akan menikahimu
aku akan menjagamu
ku kan slalu disisi mu
seumur hidupmu
aku akan menyayangimu
ku kan setia kepadamu
ku kan slalu disisi mu
seumur hidup mu
tiba diriku dipenghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi
kini aku tak sendiri
aku akan menyayangimu
ku kan setia kepadamu
ku kan slalu disisi mu
seumur hidupmu
aku akan menikahimu
aku akan menjagamu
ku kan slalu disisimuu
seumur hidupmu



bilelah akan kim nak dapat penghujung cinta nie kan :P
haha ! tetibe kim jiwang karat nie . 
uhuk uhuk !

p/s : tak de kene mengena antara hidup dan mati  :P



Thanks for READING . Datang Lagi :)

Tuesday, December 20, 2011

Saya Sertai Bloglist Miss Nadya

klik banner untuk join :)


tagged :

 p/s: kak  nad  , yang lain semua kim dah buat :)


Thanks for READING . Datang Lagi :)

Monday, December 19, 2011

Sedapnyaa ! !

Assalamualaikum kawan2 ! 



Sedap tak ? sedap tak ?
mesti korang suka kan ?? 
haha , jangan tipulahh ...
abah kim pun suka tau . hehe . 

 kim nak share satu ilmu yang kim baru tahu ni . 
ade satu hadis yang kim dengar dalam TV AlHijrah ,
" RasulAllah suka makan makanan yang sejuk dan manis "

jom kita cari makanan yang sejuk dan manis !
aiskrimlah yang paling dekat kan :)
- tapi tak pastilah ape yang Rasullullah makan dulu tu . zaman die berlainan dengan kita kan -



Thanks for READING . Datang Lagi :)

Friday, December 16, 2011

Besarnyaa ! Silaulah ~

maghrib tadi , dalam perjalanan balik dari banting ke beranang

BESARNYAAAAA lampu !!! SILAULAHHHHH ~~~

aduhaiii ~ pantang betul kalau orang bukak lampu besau2 time memandu ni .
mengganggu pemanduan kim je tau . uhuk uhuk . alhamdulillah mase tu jalan ok je dan boleh agak lagi bentuk jalan tu macam mane :)

kepada pemandu2 kereta diluar sana , kalau nak buka lampu tu , janganlah buka yang paling besar bile ade orang lain berselisih ataupun didepan kita ye . secara tak langsung , ganggu pemanduan dan boleh menyebabkan kemalangan tahu . berhati2lah dijalan raya ye :)





Thanks for READING . Datang Lagi :)

Saya Ada Bakat Terpendam..hehe






Photobucket

bakat terpendam ? haha ~ tak tahulah pulak . 
ape ek ??

hurmm , jadi ketua pelatun kadet polis kot . haha !
cube tengok nie ...



haha ~ korang pulak ?? hee ~




Thanks for READING . Datang Lagi :)

TJ - Solat




kanak2 pun dah pandai . kita yang dewasa , dah nak mati tua nie macam mane pula ?
masih lagi liat lagi nak bangun subuh . masih lagi terlupalah itulah ini lah .
macam2 alasan yang kita reka kan . malulah kita dengan insan2 diatas tu .
jom kita tekadkan balik diri kita , sentiasa melakukan amalan soleh .

Solat menjauhkan diri kita dari kemungkaran .
baik solat kita , baik jugalah diri kita .

so , ape lagi ! JOM SOLAT !
kepada kaum muslimin tu , jangan lupa solat JUMAAT ye harini 






Thanks for READING . Datang Lagi :)

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011


kim amik course economy . 
hm , xmenyesal sebab memang pilihan kim sendiri .
seronok belajar kira2 nie terutama sekali mathematic n akaun !

kepada adik2 yang lepasan SPM nak masuk U tu , ready2 kanlah diri anda ye . jangan nak malas2 cuti ni , bacelah buku sikit2 mase SPm tu , sebab banyak juga subject2 yang kita dah bljar masa SPM , kita bljar balik kat IPTA nanti . so , tak salah kan buat perkata yang baik cuti2 nie :) enjoy reading orang kata !




Thanks for READING . Datang Lagi :)

Thursday, December 15, 2011

SAYA , BELOG BUDAK KECIK 2011

BEN ASHAARI

Nama : Najah Hakimah
Umur : 18 tahun 
Sekolah : UIA suda :P hehe 
Birthday : 11 March 1993 even x suruh , nak buat juga :P

Tujuan buat Belog ? : hm , macam2 , nak bantu rakan2 yang kesusahan , share maklumat yang saya dapat , share pengalaman yang ade , nasihat menasihati antara satu sama lain :) dan sebagainya . 

Kenapa nak Blog dikenali ramai ?
sebab nak share ilmu kat ramai orang lah . lagi ramai orang kenal blog kita , lagi ramailah orang akan bace blog kita kan kan :) 


Thanks for READING . Datang Lagi :)

#13 ST - Wang



orang sekarang nie macam2 .
sanggup gadaikan harta bende , maruah dan segalanya untuk dapatkan duit .
sanggup buat kerja2 yang tak berfaedah , mencurilah ,  merompaklah , dadahlah , macam2 lagi . 
kenapa ? kenapa ? kenapa harus macam tu ? walaupun tahu ape hukumnya ?

wahai kawan2 , wajarkan semua ini dilakukan ?
sedarlah ~ dan disini ade jalan penyelesaiannya :)
 
BACELAH PROGRAM INI DAN LAKUKANLAH YANG TERBAIK UNTUK ANDA SEMUA 

SEMOGA BERJAYA !


Thanks for READING . Datang Lagi :)

Saman !


Assalamualaikum !
hi peep !

beberapa hari ni tak dapat nak on9 terus2 . 
line macam ape je . sakit betul hati nie , agaga ~ sabar je lah kannn ~

 ok skunk kim nak cite sikit pasal saman UIA . semalam kim baru je g bayar . ingatkan semua ahli bilik kene bayar , huh jenuh la masing2 hantar sorang rm50 kat akaun bank kim . mintak tolong kim bayarkan . huhu ~ last2 bile kim pegi bayar semalam , sekali seorang je kene bayar . so , kim bayarkanlah untuk kawan kim yang seorang tu memendangkan kim nie duduk dekat dengan UIA tu . 

seorang tu kenelah dalam rm50 ringgit . tapi kami rancang nak bayarkan sorang sikitlah . sebab sebelum kiteorang balik , kiteorang dah siap dah kemas2 bilik uh . 

uhuk uhuk ~ jenuh juga kim ni nak g UIA tu , banyak prosedur die . hehe , tapi alhamdulillah terubat juga hati kim dengan KELAB JUTAWAN nie . haha ! korang mesti tak percaya kan . haha ~ terpulanglah . tapi seriusly kim cakap best mende ni . uhuk uhuk ~ Alhamdulillah ~ 



Thanks for READING . Datang Lagi :)

Wednesday, December 14, 2011

5 blog wanita pilihan ku 2011

BEN ASHAARI

segmen abg ben ni , jom lah join . tekan je banner . 

First Blog :
Yasmin Aris
inilah blog yang mula2 kim dapat inspirasi dulu . 
ini , kawan kepada kawan kim masa kat PLKN dulu . kenal pun dalam blog aja .ape2 pasal blog kim , kim refer je kat blog ni je dulu . ade sedia tutor and frebies semua . doodle2 die semuanya cantik2 :) even blog dier simple je , tapi cantk sangat ! jealous :)

Second Blog :

!    ✿LYSSA FAIZUREEN✿   !
lepas dah lame dalam dunia blog nie , baru lah kim kenal dengan blog nie . sama juga macam blog first tu . banyak tutor . sys ni hot tak tahan . tk sedar langsung baru je setahun lebih dalam dunia blog nie , tapi followers n readers dier bertimbun2 ! hebat !

Third Blog :
!ツ miss nadya punyer blog ツ!
blog ni pun best ! macam2 tips jumpe dalam nie . hm , seorang yang ramah juga lah . sapa yang bace blog die pasti ade balas balik dari die :) bagus lahh ~

Forth Blog :
♥cOraT cOret NusHA ♥
hm , blog ni pun best ! peramah juga orangnya . macam kak nad juga . baanyak juga tips2 booleh didapati kat sini . bagus sangatlah . best best .


blog ni pun best ! tapi tak de header pula . tak boleh nak amik . hehe ~ blog ni ade tubuhkan geng lagi tu . ramai betul gengnya . bestlah join geng macam tu . hehe . macam2 aktiviti ade . hehe . boleh tahan lah juga . jom lah join geng dier :)

hm , blog2 ni semua best2 , tak rugi pun kalau korang jenguk2 dorunk ~ hope blog ni akan terus hebat dalam dunia blog nie ye . buat lah macam2 tutor2 and tips2 yang best2 . anda inspirasi kami :) hebat ! korang pula yang mana pilihan hati ??




Thanks for READING . Datang Lagi :)

#15 WW - Busy

 


Thanks for READING . Datang Lagi :)

Monday, December 12, 2011

Berat ke ??

Assalamualaikum 

Lame pula rasenye tak update . 
nak jadi macam Ck lah , malas nak update :P

tapi hari ni nak update juga , pagi2 ni kim dapat komen ni dri seseorang


nk tanye korang nie ? serius ke berat ?
padahal , mase buat renovation hari tu kim just tukar header and background je .
yang lain kim tak sentuh pun kecuali tukar follower atas about me .

if ape2 bagitahu je lah ye . kim open je ~
THANKS 

yang memerlukan komen


Thanks for READING . Datang Lagi :)

Friday, December 9, 2011

Berwajah Baru !

Assalamualaikum !
hye !

korang2 , nampak ape2 yang lain tak pasal blog kim nie ?
hehe ~ setelah berpenat lelah :P lelahlah sangatkan . siap pun construction blog kim nie .
hm , ape pendapat korang ? ok ke ek ? ntahlah . kim main buat je . 
tukar mood pulaaa :) header pun dah lain tu . heee ~
tapi kim tukar sikit2 je lah . hee ~ 

HEADER

dulu .
header kim yang berserabut tu .

sekarang .
ubahlah sikit2 . hehe ~

BACKGROUND

background lame . serabut .

background baru . kemas kot !

so , ape pendapat korang ?? hehe ~ sudi2 komen lah sikit yeaa :)

Thanks for READING . Datang Lagi :)